Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 24-9-2016



Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά που σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα υποχωρούν σταδιακά από δυτικά προς ανατολικά. Ασθενείς βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά ορεινά καθώς, στα νησιά του Ιονίου και στα ορεινά της δυτικής Κρήτης.

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για το «Καπάνι Project»!

Το «Καπάνι Project» αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή, φρέσκια και με την προοπτική ενός ωραίου θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα ομορφότερα πράγματα συμβαίνουν στις γειτονιές με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν. Μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες εικαστικοί συμπράττουν με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Καπανίου, με φόντο τα ανοιχτά παραδοσιακά καταστήματα και τους πολύβοους δρόμους της αγοράς.

Μία διδακτική ιστορία που πρέπει να διαβάσεις! Ο,τι Σπείρεις θα Θερίσεις…


Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας».

Το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στο ντουλάπι σας και κοστίζει μόνο 1 ευρώ!


Θέλετε να ζήσετε περισσότερο;;;;

Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση! Δενδρολίβανο!!!!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τη Σχολή Ιατρικής στο Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza είναι ένα βήμα πιο κοντά στο μυστικό της μακροζωίας.

Γιατροί έστησαν απάτη στον ΕΟΠΥΥ με ζημιά 12 εκατ. ευρώ


Γιατροί έστησαν απάτη στον ΕΟΠΥΥ με ζημιά 12 εκατ. ευρώ

Σε περισσότερα από 12.000.000 ευρώ υπολογίζεται η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα και όπως προέκυψε από τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Διεθνής Αμνηστία: Σε 18 χρόνια θα φύγουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία: Σε 18 χρόνια θα φύγουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα
Περίπου 60.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αναφέρει ηΔιεθνής Αμνηστία και τονίζει ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών».
Η οργάνωση προσθέτει πως οι άνθρωποι αυτοί είναι αναγκασμένοι να ζουν σε άθλιες και ανασφαλείς συνθήκες.
Η Διεθνής Αμνηστία διαπιστώνει πως παρά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ το 2015 να φιλοξενήσει η Ευρώπη 120.000 πρόσφυγες,

Ερχεται το νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις -Ποια θα είναι τα ποσά (πίνακας)

Τα 50 ευρώ τον μήνα λόγω των αναδρομικών κρατήσεων αναμένεται να φτάσει η έξτρα μείωση που θα επιβληθεί σε περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις.

Οι περικοπές θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο, ενώ δεν θα γίνουν βάσει της αρχικής πρότασης Κατρούγκαλου για μείωση 10%.

Ποια ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου!


Ποια ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου!

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση, ήρθε να μας θυμίσει πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο… αρνητικές πρωτιές καθώς έξι ελληνικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings), του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.

Τα ποσά ασφάλισης στον ΟΑΕΕ για όλους (αναλυτικοί πίνακες)

Οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων είναι από τα τελευταία προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν. Οι περισσότεροι χάνουν χρήματα, ειδικά οι νέοι επιστήμονες, ενώ στους χαμένους είναι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που χάνουν το δικαίωμα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και εντάσσονται πλέον στον ΟΑΕΕ.

«Βράζουν» οι Πόντιοι κατά Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ


«Βράζουν» οι Πόντιοι κατά Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Με ανακοίνωση του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού σχολιάζει τη δήλωση του Αντώνη Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ η οποία και δημοσιεύτηκε σε τουρκική εφημερίδα.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «παράφωνες και ανιστόρητες δηλώσεις» από πλευράς τραγουδιστή τον οποίο και προσκαλούν στα γραφεία τους προκειμένου να τον ενημερώσουν για την προσωπικότητα του Κεμάλ και όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού.

Μπάρμπεκιου στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς, το «BBQ στο Αγρόκτημα», διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Το «BBQ στο Αγρόκτημα» θα πραγματοποιηθεί στο δασάκι της Σχολής και όπως όλες οι εκδηλώσεις, έτσι και αυτή θα στηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών και σπουδαστών.

6η μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη



Tη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης διευκρίνισε στο ΑΠΕ, ότι σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα επανακαθορίζουν τη στάση τους κατόπιν συνεδριάσεων.

Ελλάδα = Ορθοδοξία. Επιστολή προς τον κύριο Φϊλη

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Θέμα: Ελλάδα = Ορθοδοξία
Σύβοτα 22/09/2016

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη minister@minedu.gov.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στρατηγό ε.α. κύριο Φράγκο Φραγκούλη, και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/9/2016

       

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.