Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχεται το νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις -Ποια θα είναι τα ποσά (πίνακας)

Τα 50 ευρώ τον μήνα λόγω των αναδρομικών κρατήσεων αναμένεται να φτάσει η έξτρα μείωση που θα επιβληθεί σε περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις.

Οι περικοπές θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο, ενώ δεν θα γίνουν βάσει της αρχικής πρότασης Κατρούγκαλου για μείωση 10%.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», «οι αναδρομικές περικοπές θα πρέπει να αποφέρουν περί τα 170 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2016, αλλά με τον ορισμό πλαφόν 50 ευρώ, η εξοικονόμηση που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα δεν θα επιτευχθεί ως το τέλος του έτους, αλλά θα “περάσει” και μέσα στο 2017. Το αν θα χρειαστούν πρόσθετες περικοπές, αυτό θα εξαρτηθεί από το αν οι στόχοι θα επιτευχθούν.
Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν τέθηκε στις συζητήσεις».

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα για το σχέδιο για τις αναδρομικές μειώσεις στις επικουρικές όπως το δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»:



Υπενθυμίζεται πως ο νόμος 4387 προβλέπει ότι οι αναδρομικές μειώσεις θα κρατούνταν από τρία μηνιάτικα, του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση οι επικουρικές που ήταν 250 ευρώ και μειώθηκαν στα 120 ευρώ (περικοπή της τάξης των 130 ευρώ) θα έφταναν να μηδενιστούν καθώς το ύψος των αναδρομικών περικοπών θα ξεπερνούσε το ποσό της επικουρικής. Για παράδειγμα, συνταξιούχος θα είχε για τους μήνες Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο αναδρομική μείωση 390 ευρώ που θα έπρεπε να παρακρατηθούν ισόποσα από τις επικουρικές Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα έπρεπε να γίνει αναδρομική μείωση 130 ευρώ σε μηνιαία επικουρική σύνταξη των 120 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου