Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 17-9-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ και πάλι από αύριο – Επίσχεση εργασίας



Σε νέα επίσχεση εργασίας προχωρούν και πάλι από αύριο, Σάββατο (17/9) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Όπως δηλώνει στο typosthes.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, «ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιχείρησα να επικοινωνήσω με το υπουργείο Υποδομών πέντε φορές, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό».

Τα πιο παράξενα πράγματα που δεν ήξερες για τις μπανάνες

Είναι από τα φρούτα που βάζεις πρώτο στο καλάθι. Οι μπανάνες δίνουν τη γλύκα που χρειάζεσαι και είναι εύκολες στο καθάρισμα. Είναι από τα πολύ αγαπημένα σου αλλά είσαι σίγουρη πως ξέρεις όλα όσα θα έπρεπε;

Λοιπόν, πριν διαλέξεις μία ώριμη και την κόψεις, καλό θα ήταν να μάθεις τι κρύβει μέσα της. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. Έρευνες έχουν δείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πόσο κοστίζει ένα πακέτο τσιγάρα στην Αυστραλία;


poso-kostizei-ena-paketo-tsigara-sthn-aystralia

Μπορεί να είναι η πιο ακριβή χώρα στην πώληση καπνού, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Αυστραλία να αυξήσει και άλλο το κόστος του.
Έτσι ακριβότερα αναμένεται να κοστίζουν τα τσιγάρα έπειτα από νομοσχέδιο που πέρασε χθες στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με το οποίο από το 2020 η μέση τιμή ενός πακέτου τσιγάρων θα κοστίζει 40 δολάρια.

Τι σημαίνει όταν κάνουμε το σταυρό μας;


Όλοι οι Χριστιανοί από την παιδική ηλικία, κάνουν το σταυρό τους, όπως τους έχουν μάθει οι μεγαλύτεροι, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει η συγκεκριμένη κίνηση. Σε αυτό το άρθρο, σημειώνουμε τι συμβολίζουν οι κινήσεις του σημείου του Σταυρού.

Ο πρώτος ηλίθιος


Ο ηλίθιος δεν μιλούσε πολύ. Μόνο οι άλλοι το έκαναν γι’ αυτόν. Ο ηλίθιος άκουγε.

Άκουγε όλους τους άλλους. Ο καθένας είχε να του πει την ιστορία του, τον πόνο του και το βάσανό του. Ήταν χαρούμενοι μόνο όταν ήταν μαζί τους, όχι όταν ήταν με τους άλλους. Όταν έπαιζε με τα παιδιά τους, έλεγαν γι’ αυτόν ότι δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο. Ο ηλίθιος άκουγε όλες αυτές τις ερμηνείες και τις απόψεις του κόσμου. Δεν άλλαζε όμως.

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε τι ακριβώς γίνεται στο δρομολόγιο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΚΡΗΤΗ

Του Στρατή Μαζίδη

Τα γεγονότα, τουλάχιστον για όσους προσπαθούμε να τα βλέπουμε ψυχρά, δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίζονται αποκομμένα. Τα όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο προσεγγίστηκαν με μια μικρή μειοψηφική εξαίρεση με πνεύμα προσωρινής εκμετάλλευσης.

Έρχεται νέο φορολογικό βάρος στους ιδιοκτήτες με την ενεργοποίηση του φόρου υπεραξίας

Αντιμέτωποι με έναν ακόμα φόρο θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2017, όταν και έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί ο «φόρος υπεραξίας» έπειτα από την διετή αναστολή του.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το φόρο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος υπεραξίας επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και το 2014, ωστόσο εντέλει αποφασίστηκε η αναστολή του για δύο χρόνια και συγκεκριμένα έως το τέλος του 2016, εν μέσω σωρείας αντιδράσεων από φορείς της αγοράς ακινήτων και δυσκολίας υπολογισμού του.

Όργιο "σπατάλης" στο ελληνικό δημόσιο, γι' αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι

Της Δήμητρας Καδδά 

Το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… "μετάλλιο" αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα "Ελλάδα", κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.

Μεταθέσεις στρατιωτών: Tα κριτήρια για να υπηρετήσετε κοντά στο σπίτι σας

Δημοσιεύτηκαν σήμερα στη "Διαύγεια" τα νέα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια μοριοδότησης των στρατιωτών.



Η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί τον Ιούλιο και η εφαρμογή της αρχίζει από σήμερα που δημοσιεύεται.

Δείτε τι περιλαμβάνει άρθρο προς άρθρο:

Ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook; Διαβάστε αυτό και σκεφτείτε το!

Ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook; Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα και διαβάστε την παρακάτω απίστευτη αλλά τελικά και πολύ λογική ιστορία!

Μια 18χρονη κοπέλα, αποφάσισε να μηνύσει τους ίδιους της τους γονείς επειδή ανέβασαν φωτογραφίες της στο facebook ως παιδί.

Η έφηβη κοπέλα ζει στην Αυστρία, και αποφάσισε να προχωρίσει σε αυτή την κίνηση, καθώς ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες αυτές την έκαναν δυστυχισμένη αργότερα στη ζωή της.

Πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας



Σύσκεψη με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης,  παρουσία της Τροχαίας της Θεσσαλονίκης και των συναρμοδίων διευθύνσεων του Δήμου.
Όπως ενημέρωσε μέσω facebook, o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος,  αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας:

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/9/2016

        

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.