Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας



Σύσκεψη με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης,  παρουσία της Τροχαίας της Θεσσαλονίκης και των συναρμοδίων διευθύνσεων του Δήμου.
Όπως ενημέρωσε μέσω facebook, o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος,  αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας:

- Μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λ. Νίκης από το πεζοδρόμιο της παραλίας στο οδόστρωμα της οδού, στη δεξιά λωρίδα, την Τρίτη και την Τετάρτη 20-21/9, από τις 09:00 έως 21:00.
- Αποκλεισμός εισόδου για ΙΧ στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης-Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού-Βενιζέλου-Λ. Νίκης. Η κίνηση των οχημάτων ΔΕΝ θα επιτρέπεται στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού και Λ. Νίκης, ενώ ελεύθερη θα είναι η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου. Η πρόσβαση στο κέντρο θα επιτρέπεται μόνο σε λεωφορεία και ταξί. Ο αποκλεισμός τον οχημάτων θα ισχύσει την Πέμπτη 22/9, από 09:00 έως 21:00.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας θα λάβουν χώρα και μόνιμα μέτρα όπως δημιουργία θέσεων δικύκλων και θέσεων γενικής στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Οι δράσεις θα περιοριστούν από Τρίτη έως Πέμπτη καθώς όπως τονίζει ο κ. Δημαρέλος, η Τροχαία αδυνατεί να συνδράμει τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της λειτουργίας της 81ης ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου