Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ και πάλι από αύριο – Επίσχεση εργασίας



Σε νέα επίσχεση εργασίας προχωρούν και πάλι από αύριο, Σάββατο (17/9) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Όπως δηλώνει στο typosthes.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, «ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιχείρησα να επικοινωνήσω με το υπουργείο Υποδομών πέντε φορές, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό».

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τρέχει και ο Σεπτέμβριος. Συνολικά, τα δεδουλευμένα 2.300 εργαζομένων ανέρχονται σε 6,1 εκατ. ευρώ. Η απόφαση για την επίσχεση εργασίας σημαίνει πως από αύριο Σάββατο (17/9), δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. 
Όπως δήλωσε στο typosthes.gr ο κ. Τσερμενίδης «η διάρκεια της επίσχεσης θα εξαρτηθεί από το πότε η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ θα πληρώσουν τα χρήματα στους εργαζομένους».  Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως προχωρούν σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. 
Πρέπει να επισημανθεί πως ο ΟΑΣΘ είχε κάνει αποδεκτή την πρόταση Σπίρτζη για απευθείας πληρωμή των εργαζομένων, δίνοντας διορία έως σήμερα Παρασκευή. Ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου