Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε τι ακριβώς γίνεται στο δρομολόγιο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΚΡΗΤΗ

Του Στρατή Μαζίδη

Τα γεγονότα, τουλάχιστον για όσους προσπαθούμε να τα βλέπουμε ψυχρά, δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίζονται αποκομμένα. Τα όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο προσεγγίστηκαν με μια μικρή μειοψηφική εξαίρεση με πνεύμα προσωρινής εκμετάλλευσης.

Σε ένα τόπο ξεχασμένο από το κράτος, δίχως καμία προηγούμενη συνεννόηση-προετοιμασία-συνεργασία ανακοινώνεται πως ξαφνικά τα παιδιά προσφύγων και παρανόμων μεταναστών θα επισκέπτονται το σχολείο. Όπως είναι φυσικό προκαλείται ανησυχία, διότι οι κάτοικοι βλέπουν και ξέρουν τι γίνεται στα χοτ σποτς. Άλλωστε πολλοί εκ των οποίων εργάζονται εκεί. Σε αντίθεση με τους δημόσιους κριτές που πυροβολούν από την ασφάλεια ενός πληκτρολογίου της Αθήνας και ίσως, του ιδιωτικού σχολείου.

Συλλήβδην όλοι βαπτίστηκαν ξενόφοβοι, ρατσιστές, φασίστες κ.ο.κ. Αυτό κι αν είναι ρατσιστικό. 

Εκτός των ζητημάτων δημόσιας υγείας που έχουν προκύψει εξαιτίας της κακής κατάστασης των πολλών μικρών Αουσβιτς που υπάρχουν στην Ελλάδα, γεννάται ένα ακόμη πρόβλημα. Οι ξαφνικές αυτές και απροετοίμαστες κινήσεις της κυβέρνησης μαρτυρούν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να μείνουν. Και ναι μεν έχουν δικαίωμα να ζητούν να μείνουν, αλλά και οι γηγενείς έχουν δικαίωμα να θέλουν να μην αλλάξει η πληθυσμιακή, πολιτιστική, κοινωνική φυσιογνωμία του τόπου τους.

Ωστόσο στο Ωραιόκαστρο είδαμε μια ωραία καταστολή της αντίδρασης των ντόπιων, η οποία ήταν και λίγο άκομψη δίνοντας πατήματα. Η δαμόκλειος σπάθη του εισαγγελέα και το ενδεχόμενο διαπόμπευσης από τα ΜΜΕ θα αποτελέσουν φόβητρο στις άλλες περιοχές της χώρας όπου ξαφνικά θα αποφασισθεί η μετάβαση παιδιών από επικίνδυνα για την υγεία Αουσβιτς στα σχολεία. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης. Το ότι δεν είμαστε σοβαρή χώρα και πως ο πολίτης βλέπει με καχυποψία και μόνο την Πολιτεία, δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Επιπρόσθετα οι δυνάμεις καταστολής είναι παρούσες στη Χίο όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται για την ισλαμοποίηση του τόπου τους, που τόσα έχει βιώσει ιστορικά αλλά απουσιάζουν όταν πακιστανοί σπάνε αυτοκίνητα στη Μυτιλήνη, αφγανοί κι αφρικανοί πλακώνονται και διαφεύγουν στο κέντρο της πόλης. Αυτό ενδεχομένως είναι και ένα μήνυμα προς την Κρήτη την οποία προορίζουν να υποδεχθεί αρκετό κόσμο.

Στο δρομολόγιο Ωραιόκαστρο-Χίος-Μυτιλήνη-Κρήτη υπάρχει μια ολόκληρη στρατηγική της κυβέρνησης ως προς την κάμψη ή ακόμη κι αποτροπή πιθανών αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

Ωστόσο όλος αυτός ο μηχανισμός υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει εκεί ακριβώς που υποτίθεται πως επιθυμεί να αποφύγει. Στα άκρα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον όσο πάνε πιο πίσω χρονικά οι εθνικές εκλογές και αντίστοιχα η κατάσταση με τους μουσουλμάνους καθίσταται βαθμιαία όλο και πιο δύσκολη, πως θα εκφραστεί αυτό στην κάλπη. Τι ποσοστά θα επιτύχει πχ ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ειδομένη, την Κω, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, το Ωραιόκαστρο και τι κάποιοι άλλοι... Το αστείο θα είναι μετά ότι θα βγουν οι ίδιοι οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης να την κατακρίνουν εκφράζοντας την έκπληξή τους. Όλες όμως οι εξηγήσεις θα υπάρχουν στον καθρέπτη.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου