Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 4-7-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Τα φαινόμενα στη Θράκη, στην Ήπειρο και πιθανόν στην Ανατολική Μακεδονία θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.

Ένας φανταστικός κόσμος μεταξύ άσπρου και μαύρου


Ένας φανταστικός κόσμος μεταξύ άσπρου και μαύρου.

Eίναι αλήθεια πως έχουμε μάθει να κατηγοριοποιούμε γεγονότα, την συναισθηματική μας κατάσταση και τους ανθρώπους γύρω μας ως «καλό» , «κακό» και «ουδέτερο». Φανταστείτε για μια στιγμή τις τρεις αυτές λέξεις ως τρία κουτιά. Κάθε κουτί αντιστοιχεί και σε ένα σύνολο από καλά θεμελιωμένα «πιστεύω» και αντιδράσεις που λαμβάνει ο καθένας από εμάς που επιλέγει το αντίστοιχο κουτάκι.

Προσμένοντας την Ελευθερία!

http://www.saeg.gr/images/ellada-patrida.jpg
Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά





Έλληνα μην υποχωρήσεις άλλο πια


και μην σκύψεις το κεφάλι...
Τi είναι η ζωή αν τους αφήσεις 


να μας πάρουνε φαλάγγι;


Ζωή χωρίς οράματα,ζωή χωρίς Πατρίδα;
Χωρίς ελπίδα κι ανθρωπιά;
Ζωή Ανήμπορη και ντροπιασμένη;

Τρως καρπούζι ;;; Διάβασε αυτό !!!


post-feature-image

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού
Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους. Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών.

Ποιοι μισθοί και συντάξεις μειώνονται και πόσο

Σε καλοκαίρι των μεγάλων ανατροπών για μισθούς και συντάξεις εξελίσσεται το φετινό, αφού εδώ και λίγες ημέρες, τις τελευταίες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου, όταν και γίνονται οι πληρωμές, μισθωτοί και συνταξιούχοι αντιλαμβάνονται τις πρώτες απτές συνέπειες του τρίτου Μνημονίου.

Τις τελευταίες ημέρες περίμενε ψυχρολουσία μπροστά στα ΑΤΜ συνταξιούχους και μισθωτούς, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς.

Νέος εκλογικός νόμος: Απαραίτητα 4 κόμματα για κυβέρνηση το Σεπτέμβριο

Τέσσερα κόμματα θα χρειάζονταν για να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου με βάση το νέο εκλογικό νόμο που κατέθεσε την Παρασκευή προς διαβούλευση η κυβέρνηση, καθώς καταργείται το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Συγκεκριμένα, με βάση τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο - που προβλέπει το μπόνους – ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 145 έδρες, η ΝΔ 75, η ΧΑ 18, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΣΥΜ 17, το ΚΚΕ 15, Το Ποτάμι 11, οι ΑΝΕΛ 10, και η Ένωση Κεντρώων 9 έδρες.

Πώς οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Όλες οι διευκρινήσεις

Πώς οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Όλες οι διευκρινήσεις


Με το ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σοκ τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 για πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ - Πίνακες

Άλλαξε το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας 
με βάση τις εκπομπές CO2 σε οχήματα με 1η Άδεια από την 1η/1/2003 βρήκε αντίθετους τόσο τους εισαγωγείς και εμπόρους όσο και στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς εκτιμούν πως θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Έρευνα-σοκ για τα capital controls οδηγεί στο εδώλιο τους εμπνευστές τους

79% θεωρούν ότι το νέο ασφαλιστικό κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Oλο και πιο προφανές γίνεται πλέον το βαρύ ποινικό αδίκημα των capital controls που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σπαρακτική απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και στους επενδυτές. Μάλιστα διάχυτος είναι ο φόβος ότι τα capital controls θα διαρκέσουν όλο το 2017.

''Απόβαση'' Τούρκων στη Χαλκιδική - Ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο των Κήπων



Φράκαρε το τελωνείο των Κήπων με τα ΙΧ και τα φορτηγά να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Άνοιξε το κουρμπάν μπαϊράμι και οι Τούρκοι έρχονται για διακοπές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Χαλκιδική περιμένει περισσότερους από 5.000 Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι κυρίως θα έρθουν οδικώς, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες.
Αγανάκτηση από τους εγκλωβισμένους οδηγούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού χρειάζονται μέχρι και 2 ώρες για να διανύσουν 1 χλμ.! 
Μαρτυρία στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' κάνει λόγο για ουρά 4 χλμ στα ΙΧ και 10 χλ. στα φορτηγά.
Πηγές του τελωνείου υποστήριξαν ότι όλο το προσωπικό του τελωνείου είναι επί ποδός και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο μεγάλο όγκο οχημάτων.

Οι 7 αλλαγές που επηρεάζουν τα πάντα στο Δημόσιο



Οι αλλαγές που αναμένονται πλέον μοιάζουν σαρωτικές και σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών θα επηρεάσουν τον δημόσιο τομέα από... την κορυφή έως τη βάση.

Τα επόμενα 2,5 χρόνια φαίνεται πως το Δημόσιο θα έχει απεμπλακεί από ορισμένους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως τον "κόφτη" που, μεταξύ άλλων, απειλεί και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το "πάγωμα" στις μισθολογικές προαγωγές και τις αναλογίες λιτότητας στις προσλήψεις.

Η κρίση «έδιωξε» μισό εκατομμύριο Ελληνες από τη χώρα

Στοιχεία-σοκ περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης».

Οπως αναφέρεται στην έκθεση -που δημοσιεύει η "Καθημερινή"- ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000!

Ανοιξε τις πύλες της η «νέα» Μητρόπολη Αθηνών [εικόνες]

Ανοιξε τις πύλες της η «νέα» Μητρόπολη Αθηνών [εικόνες]



Τις θύρες της άνοιξε και πάλι η Μητρόπολη Αθηνών, μετά από 7 χρόνια εργασιών αποκατάστασης.
Στην τελετή επαναλειτουργίας του παρέστησαν μεταξύ άλλων ο  Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/7/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.