Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 4-7-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Τα φαινόμενα στη Θράκη, στην Ήπειρο και πιθανόν στην Ανατολική Μακεδονία θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 17 έως 36 στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, στα παράκτια τμήματα από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανοικτά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά θα αυξηθούν, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων πρόσκαιρων όμβρων, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα και πολύ τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ενδέχεται να ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδας στα ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου