Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ανοιξε τις πύλες της η «νέα» Μητρόπολη Αθηνών [εικόνες]

Ανοιξε τις πύλες της η «νέα» Μητρόπολη Αθηνών [εικόνες]



Τις θύρες της άνοιξε και πάλι η Μητρόπολη Αθηνών, μετά από 7 χρόνια εργασιών αποκατάστασης.
Στην τελετή επαναλειτουργίας του παρέστησαν μεταξύ άλλων ο  Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Νίκος Φίλης, οι οποίοι είδαν το εσωτερικό του ναού και παρακολούθησαν τον μέγα εσπερινό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Τις θύρες της άνοιξε και πάλι η Μητρόπολη Αθηνών, μετά από 7 χρόνια εργασιών αποκατάστασης.
Η λειτουργία ξεκίνησε στις 7μ.μ με το άγιασμα του ναού,τη σύντομη ευχαριστήρια δέηση και τον Εσπερινό. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι των πατριαρχείων Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων και πιστοί από όλες τις ενορίες της Αθήνας.
Η πρώτη θεία λειτουργία στον ανακαινισμένο ναό θα τελεστεί την Κυριακή 3 Ιουλίου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τη συμμετοχή ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου.
Ο μητροπολιτικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χτίστηκε την περίοδο 1842 – 1862 και έχει δώσει και το όνομά του στον δρόμο ο οποίος από το Σύνταγμα καταλήγει στο Μοναστηράκι. Ο καθεδρικός ναός της Αθήνας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο από τον σεισμό του 1981 όσο και απ’ αυτόν του 1999. Έτσι ακολούθησε, το 2010 το έργο της αποκατάστασης της Μητρόπολης, στατικής ενίσχυσης του κτιρίου και συντήρησης του διακόσμου της.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές για το άνοιγμα του ναού. Έγιναν εργασίες τοποθέτησης του εξωτερικού φωτισμού και εργασίες καθαρισμού και συμπλήρωσης των δαπέδων στα πεζοδρόμια, προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από τις σκαλωσιές.
Φωτογραφίες: Eurokinissi-Χρήστος
www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου