Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις


Η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία αναρτάται αύριο στην "Διαύγεια", οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο 4,5% από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ε…ΞΕΡΕΙΣ Τι συμβολίζει ο σταυρός που κάνουμε;


2





Κατά τον μεγάλο δάσκαλο της χριστιανικής ζωής άγιο Κοσμά τον Αιτωλό (18ος-19ος αιώνας), ο σταυρός περιέχει τους εξής συμβολισμούς ... • Αγγίζουμε στο μέτωπο: ο Χριστός, ως Θεός, βρισκόταν στον ουρανό. • Κατεβαίνουμε στην κοιλιά μας: από τον ουρανό, ο Κύριος έγινε άνθρωπος και μπήκε στη μήτρα της Θεοτόκου (της Παναγίας). • Υψωνόμαστε στους ώμους μας: παρακαλούμε τον Θεό να μάς τοποθετήσει «στα δεξιά Του» (στον παράδεισο) κι όχι «στ αριστερά» (στην κόλαση), σύμφωνα με την περιγραφή της Δευτέρας Παρουσίας, που κάνει ο ίδιος ο Χριστός στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, κεφάλαιο 25. Τα τρία ενωμένα δάχτυλά μας συμβολίζουν την Αγία Τριάδα, ενώ τα άλλα δύο συμβολίζουν ότι ο Χριστός είναι και Θεός και άνθρωπος. Για ποιους λόγους κάνουμε το σταυρός μας; Κάνουμε το σταυρό μας για τρεις λόγους:

ΕΜΠΛΕΞΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ OFFSHORE ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!!
Αίτημα στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφερης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν έστειλαν οι δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, πρόκειται...
για την υπόθεση που σχετίζεται ξανά με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma. Σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΗΓΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...




Ένας παγκόσμιος χάρτης, δημιουργία των William Samari, Ray Yamartino και Rafaan Anvari του DogHouseDiares, δείχνει σε τι ηγείται η κάθε χώρα, δηλαδή τι κάνει...
καλύτερα από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη.

Οι δημιουργοί του χάρτη, έχουν συλλέξει από διάφορες πηγές τις πληροφορίες τους ενώ οι πρωτιές, μερικές φορές είναι περίεργες, αλλά πέρα για πέρα πραγματικές.

Η οριοθέτηση ΑΟΖ ως τριπλό όραμα



του Ν. Λυγερού

Η οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου είναι πλέον στο κοινό πρόγραμμα των τριών χωρών ως όραμα.
Η συμφωνία του Καΐρου ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις επίσημες υπογραφές των οριοθετήσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά βέβαια και την επέκταση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, έτσι ώστε οι τρεις ΑΟΖ να αγγίζουν το τριπλό σημείο επαφής δίχως καμία εξαίρεση.

Έρχεται η «έξυπνη» κάρτα της υγείας



Έρχεται νέο «ΑΜΚΑ» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή άλλες παροχές υγείας. Άμεσα οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να παραλάβουν μια κάρτα, η οποία θα φέρει έναν «μυστικό» αριθμό που δεν θα γνωρίζουν ακόμη και οι ίδιοι παραλήπτες!

Τα βότανα που καταπολεμούν την αρθρίτιδα







Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας έρχονται φυσιολογικά με το πέρασμα των ετών και 
μπορεί να σας εμποδίσουν από το να διενεργείτε κανονικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Μάλιστα, ο πόνος και το οίδημα (φλεγμονή) μπορεί να εξακολουθούν να υφίστανται παρά την ιατρική παρέμβαση.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Ha Ha Said The Clown Manfred Mann 1967

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Η Βουλή συνεχίζει να πληρώνει πολυτελή αυτοκίνητα "χρεωμένα" σε πρώην βουλευτές







Στα... ψιλά πέρασε η είδηση την περασμένη Τρίτη ότι η Βουλή δημοσίευσε στη Διαφάνεια απόφαση για επιμήκυνση των συμβάσεων μίσθωσης πέντε πολυτελών οχημάτων, για 4 έως 6 μήνες. Μία απόφαση που δεν θα τραβούσε την προσοχή κανενός, εάν οως δικαιούχοι δεν εμφανίζονταν πρώην βουλευτές. Αυτό κίνησε υποψίες ότι οι εν λόγω πρώην βουλευτές εξακολουθούν να κάνουν χρήση των οχημάτων που τους παραχώρησε η Βουλή δυόμισι χρόνια μετά τον τερματισμό της θητείας τους.

Γιατί στη Μεγάλη Βρετανία οδηγούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου;








    Την εποχή του Μεσαίωνα, οι καβαλάρηδες κινούνταν ... στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να έχουν το δεξί τους χέρι ελεύθερο, σε περίπτωση που έπρεπε να τραβήξουν το σπαθί τους για να αμυνθούν. Η κίνηση έγινε θεσμός το 1300 με απόφαση του Πάπα Βονιφάτιου Η', που έλεγε ότι όσοι πήγαιναν για προσκύνημα στη Ρώμη, έπρεπε να οδηγούν στην αριστερή πλευρά των δρόμων

Η ικανοποίηση από τη ζωή στη μέση ηλικία αυξάνει τη διάρκεια ζωής!


o-MIDDLE-AGE-COUPLE-facebook



Η τάση αυτή όμως δεν παρατηρείται σε ολόκληρο τον κόσμο, παρά μόνο στις στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης, ιδίως στις αγγλόφωνες.  Οι 65χρονοι και άνω που έχουν κάποιο στόχο στη ζωή τους, ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από αυτούς που δεν βρίσκουν νόημα στη 
ζωή. 

Πόσους καφέδες μπορείτε να πίνετε ημερησίως


Ο καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια για σχεδόν όλο τον κόσμο.
Μια κυρίως πρωινή ιεροτελεστία που μέχρι ένα σημείο μπορεί να έχει και θετικές συνέπειες για έναν οργανισμό. Καταπολεμά την κατάθλιψη στις γυναίκες, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και της εκδήλωσης προστάτη στους άνδρες.

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι θα δέσετε τα κορδόνια σας σε δύο δευτερόλεπτα

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι θα δέσετε τα κορδόνια σας σε δύο δευτερόλεπτα

Έρχεται το Παζάρι Βιβλίου των Εκδοτών στη Θεσσαλονίκη

Έρχεται το Παζάρι Βιβλίου των Εκδοτών στη Θεσσαλονίκη
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε 150.000 βιβλία από 150 εκδοτικούς οίκους
Πλησιάζει ο καιρός που το Παζάρι Βιβλίου των Εκδοτών θα ανοίξει για μία ακόμη χρονιά τις πύλες του στους Θεσσαλονικείς.

Kαταγγέλλει παρεμβάσεις για λίστα Λαγκάρντ και κομματικά δάνεια ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας

Kαταγγέλλει παρεμβάσεις για λίστα Λαγκάρντ και κομματικά δάνεια ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας


Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας τονίζει ότι «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης»
Σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας προχωρά ο Σπύρος Μουζακίτης 15 μήνες μετά την παραίτησή του.

Η άσχημη στιγμή στην τελετή λήξης του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης








Μεταξύ των προσωπικοτήτων που επελέγησαν για να βραβευτούν στην τελετή λήξης του 55ου φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήταν και η ηθοποιός Άννα Συνοδινού. Λόγω της κατάστασης της υγείας της το ΒΡΑΒΕΙΟ παρέλαβε ο γιος της. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του από το βήμα της τελετής λήξης του φεστιβάλ αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον υπουργό πολιτισμού και τον πρωθυπουργό για την υποστήριξη που έδειξαν στην περιπέτεια υγείας της μητέρας του.

Παντρεύτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας


Παντρεύτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας






Στην Πορταριά του Πηλίου ο γάμος με την αγαπημένη του Ελεάννα Βλάχου και σε κλειστό οικογενειακό κύκλο
Τα σκαλιά της εκκλησίας πέρασε χθες ένας από τους γνωστότερους «χρυσούς εργένηδες» της Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στον δήμο Θέρμης







Ο Δήμος Θέρμης πρόκειται να προσλάβει 16 ατομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών στις παρακάτω ειδικότητες:
ΔΕ οδηγών απορριμματοφόρων (Γ΄κατ.), 1 ΔΕ οδηγών απορριμματοφόρων (Ε' κατ.), 1 ΔΕ οδηγών γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), 1ΔΕ ηλεκτρολόγων (εναερίτης), 9ΥΕ εργατών-τριών αποκομιδής απορριμμάτων,2 εργατών-τριών κοιμητηρίων).

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες

"Τέλος εποχής" για δεκάδες φόρους υπέρ τρίτων - Ποιες χρεώσεις βρίσκονται στο "στόχαστρο" της κυβέρνησης







Το τέλος 6% που επιβαρύνει τα εισαγόμενα mp3 players υπέρ Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το παράβολο για την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και η χρέωση των 9,02 ευρώ που επιβάλλεται για την επανέκδοση άδειας οδήγησης, είναι μεταξύ των φόρων υπέρ τρίτων και μη ανταποδοτικών χρεώσεις που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Δωρεάν γεύμα κατά της σπατάλης τροφίμων σήμερα στον Λευκό Πύργο- "Με-Νου" για 5.000 άτομα!







Το Feeding the 5000 -μια παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων- προσφέρει σήμερα Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στoν Λευκό Πύργο ένα λαχταριστό δωρεάν γεύμα για 5000 πολίτες φτιαγμένο με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δε θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος.