Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν γεύμα κατά της σπατάλης τροφίμων σήμερα στον Λευκό Πύργο- "Με-Νου" για 5.000 άτομα!







Το Feeding the 5000 -μια παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων- προσφέρει σήμερα Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στoν Λευκό Πύργο ένα λαχταριστό δωρεάν γεύμα για 5000 πολίτες φτιαγμένο με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δε θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback και τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το WWF Ελλάς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Η εκδήλωση θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα από τους ποα τους συνανθρώπους μας που το εεηχανποστηρλίτες προς τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς ότι η σπατάλη τροφίμων, ειδικά σε μια περίοδο όπου μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας βρίσκεται σε διατροφική ανασφάλεια, είναι ανεπίτρεπτη» σχολιάζει η κ. ΝΙΚΗ Χαραλαμποπούλου, διευθύντρια της οργάνωσης Feedback.
Η διεθνής οργάνωση Feedback έχει οργανώσει σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει καμπάνιες σε εθνικό επίπεδο σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το 'Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι και τη Βαρσοβία. Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί επίσης μέρος του EU FUSIONS, ενός τετραετούς προγράμματος κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ευρώπη.
Παράλληλα την ίδια μέρα και ώρα:
- διοργανώνεται βιωματικό εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να διαβάζουν τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων, καθώς και τις συστάσεις συντήρησης και αποθήκευσής τους από τη WWF Ελλάς και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
- πραγματοποιούνται βιωματικά παιχνίδια, που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά γύρω από τη σπατάλη τροφίμων και τις ορθές διατροφικές επιλογές. Τη δράση συντονίζει η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν το Βρετανικό Συμβούλιο και ο Παιδικός Σταθμός το «Σχολείο της Φύσης».
ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕ-ΝΟΥ ΓΙΑ 5000
Περίπου 1 τόνος λαχανικών και φρούτων θα χρησιμοποιηθούν για το γεύμα
Πάνω από 150 εθελοντές θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της εκδήλωσης
Εκατοντάδες κιλά 'άσχημων' λαχανικών θα μαζευτούν από χωράφια κοντά στη Θεσσαλονίκη από δεκάδες εθελοντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου