Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η Βουλή συνεχίζει να πληρώνει πολυτελή αυτοκίνητα "χρεωμένα" σε πρώην βουλευτές







Στα... ψιλά πέρασε η είδηση την περασμένη Τρίτη ότι η Βουλή δημοσίευσε στη Διαφάνεια απόφαση για επιμήκυνση των συμβάσεων μίσθωσης πέντε πολυτελών οχημάτων, για 4 έως 6 μήνες. Μία απόφαση που δεν θα τραβούσε την προσοχή κανενός, εάν οως δικαιούχοι δεν εμφανίζονταν πρώην βουλευτές. Αυτό κίνησε υποψίες ότι οι εν λόγω πρώην βουλευτές εξακολουθούν να κάνουν χρήση των οχημάτων που τους παραχώρησε η Βουλή δυόμισι χρόνια μετά τον τερματισμό της θητείας τους.

Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Κ. Παπασιώζου και τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Α. Τριανταφυλλόπουλο. Ορισμένοι εξ αυτών, με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα "Έθνος", διέψευσαν κατηγορηματικά τις υποψίες αυτές, διαβεβαιώνοντας πως παρέδωσαν τα οχήματα το 2012 αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που επιβεβαίωσε η αρμόδια υπηρεσία του Σώματος και ο υπογράφων τις αποφάσεις κ. Θ. Παπαϊωάννου, ο οποίος απέδωσε την αναγραφή των ονομάτων τους στις συμβάσεις σε εκ παραδρομής λάθος.
Η Βουλή πάντως δεν απάντησε σαφώς στα ερωτήματα της εφημερίδας και απέφυγε να αναφέρει ονομαστικά σε ποιους είναι χρεωμένα τα οχήματα, σημειώνοντας πως "είναι χρεωμένα ως υπηρεσιακά οχήματα της Βουλής και ειδικότερα σε αυτούς που δικαιούνται να έχουν υπηρεσιακό όχημα".
Το εν λόγω περιστατικό πάντως φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισης αλλά και του κόστους των εκατοντάδων αυτοκινήτων που μισθώνει η Βουλή για "υπηρεσιακές ανάγκες". Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα το leasing για τους βουλευτές φθάνει τα 1200 ευρώ μηναίως για κάθε όχημα, επιβαρύνοντας τα ταμεία της Βουλής αλλά και τα κρατικά ταμεία.
Ιδιαίτερα τη στιγμή που προβλέπεται μίσθωση οχήματος για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές, ακόμα και γι αυτούς που δεν κάνουν χρήση του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού δικαιώματος, οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 30. Σε ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά οχήματα, στο Κοινοβούλιο επικρατούν συνθήκες "ομερτά". Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για 15 περίπου οχήματα που εξυπηρετούν "υψηλόβαθμα στελέχη" καθώς και αποστολές επισήμων από το εξωτερικό.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου