Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σπάει τα ρεκόρ επισκεψιμότητας ο Λευκός Πύργος

Ερωτευμένα ζευγάρια, γαμπροί μετά το μπάτσελορ πάρτι, φοιτήτριες που γιορτάζουν το τέλος της εξεταστικής περιόδου, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ορισμένοι από τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Λευκό Πύργο και φρόντισαν να αφήσουν το "στίγμα" τους στο βιβλίο εντυπώσεων.

Η ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε σεζόν: Οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερα για διακοπές από όσα οι ξένοι







     «Αν ήμουν πλούσιος». Το συγκεκριμένο τραγούδι θα το τραγουδήσουν φέτος πολλοί Έλληνες που θα αναζητήσουν στιγμές δροσιάς τους για τις διακοπές τους, καθώς θα διαπιστώσουν πως τα τουριστικά καταλύματα έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους εγχώριους και τους ξένους τουρίστες.

Οι δέκα "βόμβες" στα θεμέλια του προϋπολογισμού










    Τριάντα προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά μέτρων, τα οποία ελήφθησαν την τελευταία τετραετία, περιμένουν τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων. Το "κόστος" των δέκα σημαντικότερων εξ αυτών υπολογίζεται ότι αγγίζει συνολικά το ποσό των 20 δισ. ευρώ.
    O άγνωστος Χ των αναμενόμενων αποφάσεων σε σωρεία προσφυγών που έχουν κατατεθεί... τρομάζει την κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία ετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ενός σχεδίου φοροελαφρύνσεων και ως εκ τούτου απεύχεται δυσάρεστες δημοσιονομικές εκπλήξεις.

ΑΡΘΡΟ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"










    Θα ξεκινήσω με μια αναγκαία επανάληψη μιας παρατήρησης.Κόψτε άπαντες το “ένστολοι”. Ένστολοι είναι και οι σεκιουριτάδες ή ο θυρωρός της “Μεγάλης Βρετανίας”. Άξιοι άνθρωποι και τίμιοι εργαζόμενοι, αλλά δεν είναι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ Το Σπήλαιο του Δράκου “αποθεώνεται” από το Tripadvisor









Του Κώστα Σιαμέλη R2unit@hotmail.com
    Το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά βράβευσε η γνωστή τουριστική ιστοσελίδα Tripadvisor, καθώς λαμβάνει διαρκώς εξαιρετικά σχόλια από ταξιδιώτες ως επισκέψιμος χώρος. Τη βράβευση και την απόδοση σχετικού Πιστοποιητικού Διάκρισηςγνωστοποίησε ο πρόεδρος του Tripadvisor για επιχειρήσειςΜαρκ Σαρόν με επιστολή του στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”.

Ο υπερβολικός ύπνος «κοιμίζει» το μυαλό









    Ο υπερβολικός ύπνος στη μέση ηλικία είναι εξίσου επιβλαβής για τις νοητικές λειτουργίες με την έλλειψη ύπνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ουώργουϊκ ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 9.000 εθελοντές, διαπιστώνοντας πως στις ηλικίες 50 έως 64 ετών όσοι κοιμόντουσαν επί περισσότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ είχαν εξίσου κακές επιδόσεις σε τεστ μνήμης και λήψης αποφάσεων με εκείνους που κοιμόντουσαν λιγότερες από έξι.

Ο άρχοντας του μπιλιάρδου


Μπιλιάρδο και... άλλα κόλπα!
Ο άρχοντας του μπιλιάρδου "Venom" σε ένα βίντεο χάρμα οφθαλμών. Δείτε πως μπορούν μερικά εντυπωσιακά κόλπα στο μπιλιάρδο να απογειωθούν, όταν προστεθεί ένα πολύ γλυκό εμπόδιο.

Ανέκδοτα από την αρχαιότητα! (συνέχεια)

Διαγόρας
Έδειξαν στον Διαγόρα τον “άθεο” τα πολλά αφιερώματα ανθρώπων που είχαν σωθεί από ναυάγια με τη βοήθεια των θεών. Ο Διαγόρας απάντησε: “Αν οι θεοί φρόντιζαν να σώσουν και όσους πνίγηκαν, τότε θα βλέπατε πολύ περισσότερα αφιερώματα”.

Οι Δέκα Εντολές του Ορθολογισμού

bertrandrussell
1. Μην αισθάνεσαι απολύτως σίγουρος για τίποτα.
2. Μην νομίζεις ότι αξίζει να προχωρήσεις στην απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων, γιατί τα στοιχεία σίγουρα θα έρθουν στο φως.

Ποια χώρα συνορεύει με τις πιο πολλές χώρες;

Ποια χώρα συνορεύει με τις πιο πολλές χώρες;
Η Κίνα συνορεύει με το Αφγανιστάν, το Μπουτάν, την Ινδία, το Καζακστάν, τη Βόρεια Κορέα, το Κιργιστάν, το Λάος, τη Μογγολία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, το Πακιστάν, τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Βιετνάμ.

PPS- Φιλοσοφία για τα γηρατειά.

Κοιτάξτε γιατί θέλουν να μας ξεκάνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η

Οι καταθέσεις που κόπηκαν από τη δικογραφία για το έλλειμμα


Οι καταθέσεις που κόπηκαν από τη δικογραφία για το έλλειμμα

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ηRealnews.
Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες των δύο πρώην στελεχών

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Το βοήθημα του παππού, που έγινε φόρος

Είναι δυνατόν το βοήθημα του παππού και της γιαγιάς να γίνει δυσβάσταχτος φόρος στα εγγόνια τους; Κι όμως το ελληνικό κράτος το κατάφερε κι αυτό. Οποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και σχέση με το ελληνικό κράτος βρίσκεται πάντοτε προ εκπλήξεων και αυτή η κατάσταση τελειωμό δεν έχει. Ιστορίες τρέλας μπορούν κάλλιστα να διηγηθούν οι υπάλληλοι των εφοριών που εφαρμόζουν τους νόμους και τις εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης, όπως και οι λογιστές που συντάσσουν τις φορολογικές δηλώσεις.

Ο σκύλος και το σχολικό λεωφορείο

Ο σκύλος και το σχολικό λεωφορείοΑυτός ο σκύλος περιμένει υπομονετικά κάθε μέρα το σχολικό λεωφορείο. Δείτε γιατί...

Άλλη μια "χρυσή" σελίδα γράφτηκε για τον ελληνικό αθλητισμό

Κρίμα... η μοναδική λέξη που μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η Εθνική μας ομάδα αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα αν και άξιζε την πρόκριση. Το όνειρο έσβησε άδοξα στην ψυχοφθόρο διαδικασία, όπου η Ελλάδα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα

«Τελευταία και τυχερή» για να υποβάλουν σήμερα αίτηση όσοι καλύπτουν τα –ήδη διευρυμένα, αλλά που μπορεί να διευρυνθούν και άλλο- κριτήρια. Όπως όλα δείχνουν, είναι καλύτερο να υποβάλει κάποιος αίτηση, έστω και αν αμφιβάλλει για το αν το δικαιούται, καθώς όλες οι αιτήσεις μπορεί να εγκριθούν με κριτήριο είτε τα εισοδήματα του 2012, είτε του 2013.