Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Ποια χώρα συνορεύει με τις πιο πολλές χώρες;

Ποια χώρα συνορεύει με τις πιο πολλές χώρες;
Η Κίνα συνορεύει με το Αφγανιστάν, το Μπουτάν, την Ινδία, το Καζακστάν, τη Βόρεια Κορέα, το Κιργιστάν, το Λάος, τη Μογγολία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, το Πακιστάν, τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Βιετνάμ.

Η Ρωσία συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, τη Βόρεια Κορέα, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μογγολία, τη Νορβηγία, την Πολωνία και την Ουκρανία.
Να πούμε ότι η Λιθουανία και η Πολωνία συνορεύουν μόνο με το Καλίνινγκραντ, ένα ρωσικό έδαφος αποκομμένο από την υπόλοιπη χώρα.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Βραζιλία, η οποία συνορεύει με τις εξής δέκα χώρες: την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Κολομβία, τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουιάνα, την Παραγουάη, το Περού, το Σουρινάμ, την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα. Ακολουθούν τα κράτη του Σουδάν και της δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίες συνορεύουν με 9 χώρες η καθεμία.
Η Ελλάδα η οποία συνορεύει με τέσσερις χώρες, την Αλβανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, είναι μία μάλλον… συνηθισμένη περίπτωση.
ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου