Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σπάει τα ρεκόρ επισκεψιμότητας ο Λευκός Πύργος

Ερωτευμένα ζευγάρια, γαμπροί μετά το μπάτσελορ πάρτι, φοιτήτριες που γιορτάζουν το τέλος της εξεταστικής περιόδου, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ορισμένοι από τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Λευκό Πύργο και φρόντισαν να αφήσουν το "στίγμα" τους στο βιβλίο εντυπώσεων.

Το σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης καταφέρνει και σπάει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας μετά το άλλο, μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Κάθε στιγμή της ημέρας σφύζει από "ζωή" και αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται, αλλά και στις εισπράξεις.
Μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, το... κοντέρ των επισκεπτών χτυπάει "κόκκινο". Χαρακτηριστικό είναι πως το α' εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Ιούνιος) τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν συνολικά 70.828 άτομα, με τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των τουριστών βρίσκεται στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να "εκτοξευτεί" μέσα στο επόμενο εξάμηνο και στο τέλος του έτους να σπάσει νέο ρεκόρ.
Το 2013, τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν 119.663 άτομα (α' εξάμηνο 56.633 και β' εξάμηνο 63.030), σημειώνοντας αύξηση της τάξεως σχεδόν 30%, ενώ το 2012 ο αριθμός των ατόμων που ανέβηκαν τους έξι ορόφους και θαύμασαν την ιστορία της πόλης ήταν 93.104.
Η σημερινή του ονομασία επικράτησε το 1890, όταν ασβεστώθηκε από έναν κρατούμενο με αντάλλαγμα την ελευθερία του.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου