Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018



Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται αίθριος καιρός, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές, και χιόνια στα ορεινά, αναμένονται κυρίως στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στο βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 7, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 11.

Γιουνγκ: Μην κρατάς κάποιον που θέλει να φύγει. Αλλιώς, δεν θα γνωρίσεις αυτόν που έρχεται!

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, ένας από τους σημαντικότερους ψυχολόγους του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1875 στο Kesswil της Ελβετίας. Πατέρας της «αναλυτικής ψυχολογίας» ο Γιουνγκ ήταν ένα βαθιά φιλοσοφημένος στοχαστής που εξέτασε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Τα παρακάτω 17 γνωμικά του Καρλ Γιουνγκ θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την δική σας πτυχή του χαρακτήρα σας:

ΑΠIΣTEYTO TEΣT ευφυίας!(Μην το χάσεις για ΚΑΝΕΝΑ λόγο)!

                                                            Αποτέλεσμα εικόνας για τεστ ευφυιας



Το ακόλουθο κουίζ αποτελείται από 4 ερωτήσεις...

Οι ερωτήσεις είναι απλές και μην κατεβείτε πιο κάτω που είναι απάντηση πριν απαντήσετε στην ερώτηση...

Πανεθνικός ξεσηκωμός για το μεγάλο συλλαλητήριο 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό [Βίντεο]

Για πανεθνικό ξεσηκωμό στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα μπροστά από τη Βουλή, κάνει λόγο μιλώντας στο «kathimerini.gr» ο κ. Δημήτριος Μιχάκης, νομικός, επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής εθνικών ζητημάτων και συντονιστής στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία .

Οπως εξηγεί το ενδιαφέρον του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς Ελληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και κάθε γωνιά του κόσμου τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα με αφορμή το συλλαλητήριο.

Η αλήθεια για τα Led!

Οι λάμπες LED αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο φωτισμό. Πολλοί είναι ωστόσο οι «μύθοι» που κυκλοφορούν για αυτές! Επηρεάζουν την υγεία, δεν φωτίζουν καλά, δεν υπάρχει ποικιλία για να διαλέξεις…Αυτά είναι μόνο μερικά απ όσα θα ακούσεις!

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Ιερώνυμος ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γίνει το Συλλαλητήριο στην Αθήνα



Η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση οδηγεί τη χώρα μέσω πλειστηριασμών σε περαιτέρω οικονομική αφυδάτωση και αδυναμία να αμυνθεί σε εξωτερικές απειλές.

Ο Τσίπρας, ο μοιραίος άνθρωπος της Μεταπολίτευσης, οδηγεί την Ελλάδα στις κατάλληλες προϋποθέσεις για αλλαγή συνόρων και νέα εθνική τραγωδία.

Το μήνυμα του συλλαλητηρίου


Εμείς οι Έλληνες, πρέπει να ντρεπόμαστε για λίγα και μάλιστα επουσιώδη πράγματα, όπως επί παραδείγματι ότι είμαστε έτοιμοι να διαγράψουμε ιστορία 3.000 χρόνων διότι αυτό επιτάσσει το (οποιοδήποτε) κομματικό συμφέρον. Από την άλλη είμαστε ένας λαός που διαθέτει ανθρώπους κεκοσμημένους χιλίων προτερημάτων, χαρίτων και αναριθμήτων προσόντων. Γίνομαι περισσότερο σαφής, διότι διαβλέπω, ότι θα μου φύγουνε και οι λίγοι που με διαβάζουν.

Λ. Κυρίζογλου: Έχει ξεφύγει ο κ. Μπουτάρης - Δεν επιτρέπω σε κανένα να με κατηγορεί ως πατριδοκάπηλο και εθνικιστή (VIDEO)

undefined
Επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφορικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τις δηλώσεις του πρώτου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τι αναφέρει το Σύνταγμα των Σκοπίων για «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια -Αλυτρωτισμός και διεκδικήσεις

Το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ δεν είναι μόνο το ονοματολογικό αλλά και οι αλυτρωτικές αναφορές, από τις οποίες βρίθει, κυριολεκτικά, το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» και το ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου, ο αλυτρωτισμός είναι ευκρινής ήδη από το προοίμιο του Συντάγματος, το οποίο, μάλιστα, έχει τροποποιηθεί και βελτιωθεί έναντι της αρχικής μορφής του.

Η Θεσσαλονίκη συνδέεται αεροπορικά με το Ντουμπάι από τον ερχόμενο Ιούνιο


undefined

Η Θεσσαλονίκη είναι ο ένας από τους δύο νέους προορισμούς της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, ξεκινάει την σύνδεση του Ντουμπάι με την Άκαμπα της Ιορδανίας, αλλά και με την Θεσσαλονίκη.
Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιου του 2018.

"Τσουνάμι" αλλαγών σε Γυμνάσια και Λύκεια - Τι θα ισχύει για τις απουσίες και τη διαγωγή



Το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν στο σχολικό και διδακτικό έτος, σε υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εγγραφές και μετεγγραφές, φοίτηση, απουσίες, διαγωγή κ.ά.

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οι ανατροπές από 1η Φεβρουαρίου - Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση







Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τους δικαιούχους ΚΕΑ...

Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλεόν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλλουν νεά αίτηση. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/1/2018

                                                               

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων