Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το μήνυμα του συλλαλητηρίου


Εμείς οι Έλληνες, πρέπει να ντρεπόμαστε για λίγα και μάλιστα επουσιώδη πράγματα, όπως επί παραδείγματι ότι είμαστε έτοιμοι να διαγράψουμε ιστορία 3.000 χρόνων διότι αυτό επιτάσσει το (οποιοδήποτε) κομματικό συμφέρον. Από την άλλη είμαστε ένας λαός που διαθέτει ανθρώπους κεκοσμημένους χιλίων προτερημάτων, χαρίτων και αναριθμήτων προσόντων. Γίνομαι περισσότερο σαφής, διότι διαβλέπω, ότι θα μου φύγουνε και οι λίγοι που με διαβάζουν.


Κυριακή έγινε στην Θεσσαλονίκη το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, στο οποίο, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, παρέστησαν πάνω από 500.000 πολίτες. Όμως τι ξέρουν αυτοί; Εδώ υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Η ΕΛΑΣ λοιπόν, που δεν μπορεί (ή δεν την αφήνουν) να συλλάβει πλέον ούτε μωρό που δραπετεύει από το καροτσάκι του, ετοίμασε ένα σχέδιο τορπιλισμού της συγκεντρώσεως, το οποίο συνίστατο σε αποκλεισμό των λεωφορείων που μετάφεραν κόσμο για την συγκέντρωση, στα διόδια των Μαλγάρων. Όχι δεν τα είχαν κλείσει, αλλά είχαν ανοίξει μόνο δύο ταμεία, από τα οποία όπως είναι φυσικό ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν τα λεωφορεία αλλά και τα χιλιάδες Ι.Χ. Σατανικό, αλλά και άκρως αποδοτικό σχέδιο.
Όμως, το αποκορύφωμα ήταν η εκτίμηση του πλήθους. Σε ένα ρεσιτάλ αντικειμενικότητας, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι οι συγκεντρωθέντες ήταν περίπου 90.000. Δηλαδή λίγο περισσότεροι από όσους συγκεντρώνονται στο ΟΑΚΑ σ’ ένα ντέρμπι.
Εν τάξει, είπαμε ρε παιδιά, αλλά όχι κι’ έτσι. Κατανοητή η ανοχή που δείχνετε στον «Ρουβίκωνα» και τα καλόπαιδα των Εξαρχείων. Άλλωστε αυτά είναι δικά «μας» παιδιά.
Αλλά γιατί τόσο ψέμα; Λες και ότι ο κόσμος δεν είχε μάτια για να δει τις φωτογραφίες και τα πλάνα από την συγκέντρωση. Άνθρωποι που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς τσίμπλα στο μάτι ή γενικώς οφθαλμολογικά προβλήματα, είπαν ότι η συγκέντρωση της Κυριακής «έπαιζε» να ήταν και πολυπληθέστερη εκείνης του μακαριστού Εθνάρχου Χριστοδούλου. Να μας δώσει τον εκτιμητή της η αστυνομία να τον βάλουμε να κάνει και κανένα γκάλοπ για τις εκλογές και αν δεν βγάλει πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον βάλουμε να μετράει τα αυτοκίνητα στα διόδια.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: «Εξ όνυχος τον λέοντα». Δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για να καταλάβουμε τι κράτος έχουμε. Κάτι το μετρό. Κάτι η εν γένει στάση της Αστυνομίας (πολύ γρήγορα συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις). Κάτι η στάση του προκαθημένου της Εκκλησίας, που οτιδήποτε το εθνικό το βρίσκει ακραίο. Κάτι τα διάφορα νομοσχέδια των 1.500 σελίδων, που ψηφίζονται στης νύχτας τη σιγαλιά. Κάτι σούπα κάτι μούπες, έχουμε μία ωραιότατη εικόνα της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, υπάρχει η ικανοτάτη αντιπολίτευση, με πρώτη την ΝΔ, που αποφάσισε αν θα συμμετάσχει επισήμως στο συλλαλητήριο της Κυριακής, την… Δευτέρα το πρωί. Α είχαμε και την αντίδραση του κ. Θεοδωράκη (του μικρού γιατί με τον Μίκη θα ασχοληθούμε προσεχώς) που ανέφερε τους λόγους που δεν πήγε στο συλλαλητήριο. Όλοι απολύτως σεβαστοί, αλλά δεν έσταξε δα και η ουρά του ποντικού λάδι από την απουσία του. Τέλος να χαιρετήσουμε την άποψη του κ. Δένδια που μας διαβεβαιώνει ότι «η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα συλλαλητήρια δεν βοήθησαν τελικά στην προώθηση των εθνικών θεμάτων κατά επωφελή τρόπο» Πέρα του ότι θα ήταν πιο πιστευτός, αν παρέθετε και κάποιο παράδειγμα, δεν μας είπε τι προτείνει. Ίσως και την δίωξη των διοργανωτών; Ξέρει αυτός…

Ακόμη θα πρέπει να εξαρθεί και η στάση των τηλεοπτικών σταθμών. Ανέκαθεν πίστευα ότι ένα μεγάλο μέρος των τηλεοπτικών σταθμών ευρίσκεται εκτός αποστολής ή μάλλον είναι αποκλειστικά αφιερωμένα ψυχή τε και σώματι σε συγκεκριμένη και διατεταγμένη αποστολή. Διότι δεν μπορεί να διατείνονται ότι υπηρετούν την ενημέρωση και ουδέν να ασχολείται με κάτι που εκείνη την ώρα συγκλόνιζε την Ελλάδα. Από τα κρατικά βέβαια δεν είχαμε καμία απαίτηση. Η αποστολή αυτών είναι άλλη όπως επί παραδείγματι να βρουν εκπομπές κάποια κομματόσκυλα που υπό διαφορετικές συνθήκες θα τους απαγορευόταν να περάσουν και από την Μεσογείων. Όμως εκείνη η ταλαίπωρη ΕΡΤ3 τίποτα δεν είδε; Στην πόρτα της έγινε η εκδήλωση. Προτίμησε την Κυριακή στο χωριό. Ο ΑΝΤ1 έδειχνε μία από τις σαχλοσειρές του σε 500η επανάληψη. Το Μέγκα έκλαιγε τη μοίρα του και να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Το Άλφα προτίμησε μία χιλιοπαιγμένη Ελληνική ταινία. Το ότι δεν έδειξε τουρκική, πιστώνεται στα συν του σταθμού. Τέλος, το Σταρ προτίμησε να μας δείξει κινούμενα σχέδια. Το ότι κουνιόταν όλη η Ελλάδα, δεν το πήρε είδηση.

Αυτά να τα θυμόμαστε. Όμως αυτά τα κανάλια της συμφοράς την Δευτέρα το πρωί ανακάλυψαν ότι έγινε το Συλλαλητήριο και προσπαθούσαν να το αναλύσουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Το καθένα βέβαια σύμφωνα με τα γούστα αυτουνού που το ταΐζει.
Και όλα αυτά ενώ το μήνυμα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφές: ΣΚΑΣΜΟΣ.



Χρήστος Μπολώσης

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου