Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018



Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις, που στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το πρωί, και στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά στη συνέχεια, θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πραγματικότητα μας



ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για την ευτυχία μου;
ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία μου;
ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για τη ζωή μου, για τον τρόπο που ξοδεύω το χρόνο μου και την ενέργεια, για τις καταστάσεις που βρίσκομαι μπλεγμένος, για τον τρόπο που σχετίζομαι με τους άλλους και για το πώς νιώθω μέσα μου τον εαυτό μου; ΠΟΙΟΣ;

ΑΠΛΟ! Έτσι θα τα αρπάξουν από όσους δεν χρωστούν σε δάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)



Δεν σταματά η φορολογική λαίλαπα!

Μετά τις πρωτοχρονιάτικες «ευχές» του πρωθυπουργού, έρχονται νέες επιβαρύνσεις το 2018 σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων.
Καταπολεμάται το ελεύθερο επάγγελμα και η ιδιοκτησία, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η εξάρτηση πολιτών από το Κράτος.
Όσοι δεν χρωστούν σε δάνεια, τους τα παίρνουν με άλλους τρόπους.

ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις στο 2018, με ανεξήγητη βιάση τα νταούλια στην πολιτική εξουσία και την ενημέρωση βαράνε άρον άρον για έναν ακόμη εθνικό διχασμό στο Βορρά. Αποτελεί διπλωματικό μαζοχισμό αναμφίβολα να ζητά κάποιος να εισέλθει σε μία συμμαχία, σε μία ένωση και να προκαλεί διχασμό σε αυτόν που βρίσκεται ήδη μέσα χάρη στις θυσίες ηρώων στα βουνά της Πίνδου.


Τελικά είναι θολό, κάτι σαν δημιουργική ασάφεια, αν το Σκοπιανό γίνεται επιθετικό όπλο για να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία ή όπλο αυτοχειρίας για τον τερματισμό της σημερινής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνήγορος του Πολίτη: Να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη τα κενά ακίνητα


undefined

Να απαλλαχθούν τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα από την επιβάρυνση των δημοτικών τελών ανεξάρτητα από το χρόνο δήλωσής τους ως κενών στη Δημοτική Αρχή ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη.
Αφορμή για την παρέμβαση αυτή στάθηκαν διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού παρελθόντων ετών σε αποδεδειγμένα κενά ακίνητα, καθώς όπως υποστηρίζεται από τις δημοτικές αρχές, δεν είχαν δηλωθεί ως κενά από την ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Με Τέτοια Φορολογία Που Έβαλε Ο ΣΥΡΙΖΑ Την Έκαναν Με «Ελαφρά»! Στις 16.200 Οι Ελληνικές Εταιρείες Που Έφυγαν Για Βουλγαρία

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι ελληνικές επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στην ελκυστικότερη φορολογικά γειτονική χώρα. Η υπερβολή της κυβέρνησης να φορολογεί σκληρά οτιδήποτε ιδιωτικό στη χώρα 
εκτόξευσε τον αριθμό στις 16.200 επιχειρήσεις που πέρασαν τα σύνορα και μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία....

Σημαντική αλλαγή με τις αποδείξεις το 2018

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι από φέτος δεν έχουν πλέον μεγάλη αξία οι αποδείξεις που πήραν μέσα στο 2017 για ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσήλια.
Η έκπτωση φόρου 10% για τις δαπάνες αυτές καταργήθηκε και οι αποδείξεις μετράνε μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου το οποίο οι περισσότεροι έχουν καλύψει με τα υπόλοιπα έξοδα, δηλαδή σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, βενζίνες, ασφάλιστρα και άλλα.

Εμπλοκή με αφορολόγητο λόγω e-banking

Χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Πότε καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις και το... κουτσούρεμά του

Από την προηγούμενη Παρασκευή μπορούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να υποβάλουν την αίτηση τους στην ειδική πλατφόρμα του TAXISnet.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 31/05/2018.

Δείτε επίσης: Άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης – Αναλυτικά τα βήματα της αίτησης

Γιατί το ΓΕΣ δεν προχωρά στην Οργάνωση & του 548 Α/Μ-Τ.Π. στη Κρήτη;

Ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και βλέποντας ,την ανάγκη της Άμεσης Αερομεταφοράς Ειδικών Δυνάμεων στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο, προχωρά το 2010 στην Οργάνωση του Ειδικού Αερομεταφερόμενου Τάγματος στο Ρέθυμνο το γνωστό 547 ΑΜ/Τ.Π!

Τι αλλάζει με το πολυνομοσχέδιο για επιδόματα και απεργίες



 Δύο... δύσκολα προαπαιτούμενα, η αλλαγή στη διαδικασία απόφασης για απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και η αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτωνπεριλαμβάνει η ατζέντα του υπουργείου Εργασίας ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/1/2018

                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων