Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Γιατί το ΓΕΣ δεν προχωρά στην Οργάνωση & του 548 Α/Μ-Τ.Π. στη Κρήτη;

Ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και βλέποντας ,την ανάγκη της Άμεσης Αερομεταφοράς Ειδικών Δυνάμεων στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο, προχωρά το 2010 στην Οργάνωση του Ειδικού Αερομεταφερόμενου Τάγματος στο Ρέθυμνο το γνωστό 547 ΑΜ/Τ.Π!




Υπάρχουν όμως και πολιτικές πιέσεις για να παραμείνει το ΚΕΝ στο ίδιο Στρατόπεδο και ο Στρατηγός που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ,το αποδέχεται χωρίς το ένα να εμποδίζει το άλλο!

Η οργάνωση του Τάγματος προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ο τότε Α/ΓΕΣ επιβλέπει ο ίδιος την οργάνωση , τα αντικείμενα εκπαιδεύσεων και κατεβάζει εκπαιδευτές απο την 71η Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» για την τάχιστη οργάνωση του Αερομεταφερόμενου Τάγματος!



Σε ελάχιστο χρόνο το Τάγμα οργανώνεται και αξιολογείται στο διεξάγει Επιχειρήσεις και εντός Εχθρικού Εδάφους ,ενώ για πρώτη φορά ρίχνεται η ιδέα να οργανωθεί στο νησί της Κρήτης και να μετατραπεί η V Μεραρχία Κρητών σε Αερομεταφερόμενη!



Το 547 Αερομεταφερόμενου Τάγμα Πεζικού μετεξελίχθηκε στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΕΔ. με διαταγή του τότε Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, σε Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού (Α/Μ Τ.Π), με έναν Αερομεταφερόμενο Λόχο κρούσης

Σκοπός ενός αερομεταφερόμενου τάγματος είναι η ετοιμότητα με την χρήση εναέριων μέσων, ανάληψης αποστολής εντός μιας ευρύτερης ζώνης ευθύνης (ΖΕ) πχ Αιγαίο και η αεραποβατική ανάπτυξη δύναμης για την δημιουργία προγεφυρώματος.



Ο Στρατηγός Φράγκος βλέποντας οτι η Ιδέα είναι εξαιρετική απο Στρατηγικής πλευρά , ζητά να εγκριθεί και η Οργάνωση ενός ακόμη Τάγματος αφού η Δύναμη των Καταδρομών επαρκεί για αυτό ...

Απο τότε μέχρι σήμερα δεν έχει δυστυχώς επανδρωθεί ούτε έχει οργανωθεί …Ενώ οι πρόσφατες ασκήσεις της V Μεραρχίας Κρητών με επιστράτευση ακόμη και Εφέδρων δείχνει οτι το υπάρχον προσωπικό υπερεπαρκεί !



Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολιτικές πιέσεις αφού σύμφωνα με καταγγελίες σε Μονάδες της Κρήτης κληρωτοί ακόμη και στην ΣΕΑΠ είναι επάνδρωση των ανδρών είναι Υπερπλήρης !

Επιθυμούν οι Κρητικοί να έχουν τα Κοπέλια στο νησί αλλά πιέζουν ταυτόχρονα να υπηρετούν να βλαστάρια τους σε Μονάδες πρώτης γραμμής …για να μην πούμε και τίποτε χειρότερο!



Το χειρότερο απο όλα είναι οτι Η Κρήτη όπως διαπιστώθηκε διαθέτει άριστους και ετοιμοπόλεμους άνδρες ..Η άμεση επάνδρωση λόγω της μικρής απόστασης των Κρητικών απο την Έδρα του Τάγματος θα είναι οτι το καλύτερο για την Αερομεταφερόμενη της Κρήτης!



Το ΓΕΣ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην Οργάνωση και του δευτέρου Τάγματος, που με την συνεισφορά των Μεταγωγικών Ελικοπτέρων «ΣΙΝΟΥΚ» που παρέλαβε η Α.Σ θα είναι εφικτή η Αερομεταφορά των Ειδικών Δυνάμεων ακόμη μακρύτερα !!

Τα Συμπέρασμά είναι μόνο δικά σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου