Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 7-10-2017



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (> 1500 μέτρων) και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη περιμένουμε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού, Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

”Δεν έχω αυτοπεποίθηση…”



Σε ακούω καμμιά φορά που λες, ‘’…μην με βλέπεις έτσι. Κατά βάθος δεν έχω αυτοπεποίθηση καθόλου. Είμαι πολύ ανασφαλής. Άσε την εικόνα που βγάζω προς τα έξω…’’ και ζητάς να γίνει κάτι, κάτι μαγικό για να αποκτήσεις αυτήν την αυτοπεποίθηση που σου χρειάζεται για την ζωή σου.
Ξέρεις…
Κανένας δεν γεννιέται δυνατός, σίγουρος, έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα στη ζωή. Ή τουλάχιστον, εγώ δεν ξέρω κάποιον…

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟΤΕΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ "ΦΑ(Σ)ΚΕΛΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"


 

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Και οι απεργίες, Γέροντα, τι κακό κάνουν!
Ολόκληρο μήνα χωρίς μαθήματα τα παιδιά, να γυρίζουν στους δρόμους! -Εγώ λέω τους δασκάλους ποτέ να μην κάνουν απεργία, εκτός αν πάνε να καταργήσουν τα θρησκευτικά, την προσευχή ή να κατεβάσουν τον σταυρό από την σημαία. Τότε πρέπει να διαμαρτυρηθούν....».

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Α΄, «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο», εκδ. «Ιερόν Ησυχαστήριον Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου», σελ. 297.

Οργή δικαστών για τις περικοπές στις συντάξεις: Ο πρόεδρος Αρείου Πάγου παίρνει σύνταξη 1.451 ευρώ

Πανδικαστική συγκέντρωση στις 14 Οκτωβρίου για τις περικοπές στις συντάξεις - Την πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν επτά δικαστικές Ενώσεις


Πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 στις 10 π.μ.  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών με μοναδικό θέμα «τις δραματικές περικοπές των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών»  (δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

Καθόμαστε Πάνω σε Χρυσό Βουνό και Πήγαμε στο ΔΝΤ; Συνταρακτικές Αποκαλύψεις Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια


Καθόμαστε πάνω σε βουνό χρυσό και πήγαμε στο ΔΝΤ;

Η κυρία Γκόλια που υπογράφει το παρακάτω άρθρο είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος. Το αναφέρουμε γιατί όσα υποστηρίζει στο άρθρο της είναι τόσο συγκλονιστικά όσο και απίστευτα.
Επειδή κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα υποστηρίζει,πλην των συναδέλφων της επιστημόνων,διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Σοκ για τους φοιτητές- Χωρίς συγγράμματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

sigramata
«Αλαλούμ» φαίνεται να προκαλείται στα Πανεπιστήμια με τα συγγράμματα, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ανακοίνωσε ότι σταματά να τα παρέχει στους φοιτητές.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη από το 2015, κάτι που τους αναγκάζει να βάζουν από την «τσέπη» τους για να τυπωθούν τα συγγράμματα.

Το δώρο της οικογένειας Λεμπιδάκη στην ΕΛ.ΑΣ.


LEMPIDAKHS5

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά τις «άπειρες ευχαριστίες της» προς την Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματική επέμβασή της και την απελευθέρωσή του στην υπόθεση της απαγωγής, προτίθεται να δείξει και εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της, προσφέροντας ένα «καλό δώρο».

Σημειώσεις για μία Καλύτερη Ζωή: 10 τρόποι για να δημιουργήσω μια πετυχημένη σχέση με τον συνάνθρωπό μου





Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας* (www.xidaras.gr)

1. Μπορώ κατά κάποιο τρόπο να δίνω την εικόνα του ανθρώπου που είναι συνεπής, με την βαθιά έννοια της λέξης που αξίζει να τον εμπιστεύομαι και να βασίζομαι σ΄ αυτόν;

2. Μπορώ να εκφράζομαι με έναν τέτοιο τρόπο ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να μην παρερμηνεύεται ο λόγος μου από τους άλλους; 

Τζιτζικώστας: Ανακοίνωσε 133 εκατομμύρια ευρώ από ΕΣΠΑ της ΠΚΜ για την επιχειρηματικότητα


undefined

Στην ανακοίνωση κονδυλίων ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ για την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε σήμερα από το βήμα του Thessaloniki Summit 2017, που διοργανώνει ο ΣΒΒΕ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας το επόμενο διάστημα ανοίγουν οι σχετικές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 133 εκ. ευρώ που κατανέμονται ως εξής:

Πότε αλλάζει η ώρα




Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, ο χειμώνας έρχεται και όπως κάθε χρόνο η ώρα αλλάζει.

Έτσι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου γυρίζουμε τα ρολόγια μας 1 ώρα πίσω. Κάθε χρόνο η αλλαγή γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Έτσι γίνεται η αλλαγή από τη θερινή στην χειμερινή ώρα.

Typosthes.gr | Τύπος Θεσσαλονίκης / Οικονομία GET RSS Συνεχίζουν και τον Οκτώβριο τη σύνδεση με Περαία – Ν. Επιβάτες Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε συνεχίζουν τα Καραβάκια στο Θερμαϊκό – Τιμές και ώρες!



Συνεχίζονται καθημερινά, έως τα τέλη Οκτωβρίου, τα δρομολόγια με τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», μεταφέροντας Θεσσαλονικείς και τουρίστες, στις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών.
«Συνεχίζουμε να συνδέουμε τη Θεσσαλονίκη με την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, δια θαλάσσης, και τον Οκτώβριο, με μειωμένα ωστόσο δρομολόγια» αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia ThessalonikiWaterbus» Νίκος Τσαμασλής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων