Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σοκ για τους φοιτητές- Χωρίς συγγράμματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

sigramata
«Αλαλούμ» φαίνεται να προκαλείται στα Πανεπιστήμια με τα συγγράμματα, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ανακοίνωσε ότι σταματά να τα παρέχει στους φοιτητές.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη από το 2015, κάτι που τους αναγκάζει να βάζουν από την «τσέπη» τους για να τυπωθούν τα συγγράμματα.

Η απόφαση αυτή για τα συγγράμματα πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (90%) στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου το βράδυ της Τρίτης (04.10.2017).
Μάλιστα μέλη του συλλόγου τονίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας» για τους εκδότες.
«Το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου εξετάζουν σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Παράλληλα αναφέρουν πως αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, η δυσκολότερη που έχει πάρει ποτέ ο Σύλλογος.
«Είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια«.
Καλεί επίσης τον Κώστα Γαβρόγλου να «βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου