Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 7-10-2017



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (> 1500 μέτρων) και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη περιμένουμε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού, Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με αισθητή πτώση από το απόγευμα, 17 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες, θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα έως το μεσημέρι και αργότερα ενισχυμένο βαρδάρη περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου