Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 21-9-2017



Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Στη ζωή επιλέγουμε εκείνους που μας σκέφτονται όχι εκείνους που μας θυμούνται…



Της αναγνώστριάς μας, Μαρίας Σιαμαντούρα.
Μας θυμούνται όταν η ανάγκη ή η μοναξιά ή η απόρριψη από ένα άλλο πρόσωπο τους πληγώνει και ζητούν ένα λιμάνι προστασίας μέχρι να βρουν ξανά το δρόμο προς τον απωθημένο ουρανό τους.
Κι ας ξέρουν πως δεν έχουν μέλλον… Κι εσύ όλο αυτό το δέχεσαι στωικά και γίνεσαι το υποκατάστατο, το placebo μέχρι να αναρρώσει και εσύ να βρεθείς ξανά με το γόνατο τσακισμένο και να σου αρκεί η δική του χαρά σε βάρος της δικής σου.

Επιστήμονες -με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης- κατάφεραν να κάνουν αντικείμενα... αόρατα!

  • Επιστήμονες από την Ελλάδα, την Αυστρία και τις ΗΠΑ συνεργάζονται για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου τεχνολογίας αορατότητας, που ανοίγει νέες δυνατότητες στην τέχνη του καμουφλάζ.
Χάρη στη χρήση ενός ειδικού υλικού που φωτίζεται από ψηλά με κατάλληλο τρόπο, μια άλλη ακτίνα φωτός είναι δυνατό να διαπεράσει το υλικό χωρίς εμπόδια. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το αντικείμενο δεν φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή.

Πάνω από 40 εκατ. οι σύγχρονοι σκλάβοι το 2016



Σχεδόν όλοι τους είναι γυναίκες και παιδιά

Πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι το 2016 ζούσαν υπό καθεστώς δουλείας, καταναγκαστικής εργασίας και
καταναγκαστικών γάμων, σύμφωνα με την πρώτη κοινή εκτίμηση που έκαναν σημαντικές οργανώσεις κατά της δουλείας σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων παγκοσμίως και με το διεθνές έγκλημα.

Παπαχριστόπουλος: Κολύμπησα στη Βούλα ...και δεν είδα καμία κηλίδα

  • Την προσωπική του εμπειρία για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, η οποία είναι διαμετρικά αντίθετη από τις επίσημες ανακοινώσεις τόσο επιστημονικών παραγόντων όσο και των αρμόδιων υπουργών, κατέθεσε εχθές από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας ότι η θάλασσα στην περιοχή της Βούλας είναι καθαρή.

Γιατί σιωπά η Αθήνα; Εμφανίσθηκε με τις σημαίες και τον χάρτη του «Τουρκικού Κράτους της Δυτικής Θράκης»


Προκαλεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου

Κωνσταντίνος Τσάκαλος

Mείζον ζήτημα που απαιτεί τη διπλωματική αντίδραση της Ελλάδας προκαλεί η παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου σε εκδηλώσεις που οργανώνονται από οργανώσεις που έχουν αλυτρωτικό εις βάρος της Ελλάδας περιεχόμενο και ποζάρει μάλιστα με φόντο τον χάρτη της «Δυτικής Θράκης», που παραπέμπει στο «Ανεξάρτητο Κράτος της Δυτικής Θράκης».

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται

Εγκύκλιο εξέδωσε, ο ΕΦΚΑ, με την οποία δίνει διευκρινήσεις για την «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 περί απασχόλησης συνταξιούχων λόγω γήρατος.».


Ειδικότερα στην εγκύκλιο τονίζεται:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 (ΦΕΚ Α΄85) «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας−Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού−συνταξιοδοτικού συστήματος−Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», με τις οποίες ρυθμίζεται το ζήτημα της απασχόλησης των συνταξιούχων λόγω γήρατος.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Ποιο δώρο έκανε η Σκλαβενίτης σε απελπισμένους απολυμένους και αυτοί την ευχαρίστησαν δημόσια



Τα δημόσια ευχαριστήριά τους εξέφρασαν απολυμένοι από μεγάλο εργοστάσιο της Βόρειας Ελλάδας 
για την κίνηση αλληλεγγύης που έκανε προς αυτούς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας – ΒΦΛ, σε πρόσφατη ανάρτησή τους στο λογαριασμό τους στο facebook

Κομισιόν: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση φόρων και η κατάργηση επιδομάτων



"Ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η αγάπη μαθαίνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας


Η αγάπη μαθαίνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας
Οι πρώτοι  μήνες της ζωής μας καθορίζουν  σε μεγάλο βαθμό την ενήλικη συμπεριφορά μας  και προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την κοινωνική μας ζωή. 

Σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού «Current Directions in Psychological Science» η ικανότητά μας να εμπιστευόμαστε, να αγαπάμε , να διαφωνούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας, χτίζεται σιγά σιγά από την βρεφική σχεδόν ηλικία.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 67 παραγωγές στο πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου



Παραστάσεις και δράσεις με εγχώριες δυνάμεις και διεθνείς συμπράξεις-Δείτε ποιες ξεχωρίζουν
Με 67 βασικές παραγωγές, πολλές παραστάσεις και ποικίλες παράλληλες δράσεις το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο τη στρατηγική ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας που έχει υιοθετήσει.
Το νέο προγραμματισμό για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής, καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, πιανίστας Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων