Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κομισιόν: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση φόρων και η κατάργηση επιδομάτων



"Ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση των φόρων. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: Ήταν «δίκαιο» και το κάνανε πράξη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη σύνθεση των μέτρων, το ύψος των φορολογικών αυξήσεων, το ύψος των δαπανών και ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων».
Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Σκάι, ο αρμόδιος τομεάρχης επί των οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας τόνισε πως η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ιδιοκτησία του κάθε προγράμματος διάσωσης, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι συμφωνούνται από κοινού. «Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να δώσει το βάρος της προσαρμογής στη μείωση των δαπανών και των φόρων και η σημερινή κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο».
«Οι παροχές που καταργήθηκαν επιλέχθηκαν από την Ελλάδα»
Απάντηση σχετικά με προνοιακά επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, οικογενειακές και κοινωνικές παροχές, έδωσε η Επίτροπος κ. Thyssen στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.
Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής αναφερόταν στην πρόσφατη κατάργηση τεσσάρων προνοιακών επιδομάτων που αφορούσαν τη στήριξη φτωχών και απροστάτευτων παιδιών αλλά και στήριξη νεοεισερχόμενων νέων στην αγορά εργασίας και ζητούσε την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.
Στην απάντησή της, η κ. Thyssen, αρμόδια Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, αφού ξεκαθάρισε ότι, «οι συγκεκριμένες παροχές που καταργήθηκαν, επιλέχθηκαν από τις Ελληνικές αρχές, διότι ήταν μικρής κλίμακας και δαπανηρές στη διαχείρισή τους, η παρακολούθησή τους ήταν ανεπαρκής και υπήρχε επικάλυψη σε μεγάλο βαθμό με τις βασικές οικογενειακές παροχές, καθώς και με το σύστημα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που θεσπίστηκε πρόσφατα», τόνισε ότι, «η κατάργηση αυτών των ειδικών παροχών αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων … που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την επικέντρωση στους φτωχότερους, ιδίως με την εισαγωγή του νέου συστήματος, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης»
Τέλος, η κ. Thyssen, προσπαθώντας να αιτιολογήσει γιατί καταργήθηκε η ενίσχυση για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας νέους έως 29 ετών σε περίπτωση απόλυσής τους, το αιτιολόγησε λέγοντας ότι, «εφαρμόζονται στην Ελλάδα αρκετά προγράμματα που υποστηρίζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων ηλικίας έως 29 ετών, με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου