Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί σιωπά η Αθήνα; Εμφανίσθηκε με τις σημαίες και τον χάρτη του «Τουρκικού Κράτους της Δυτικής Θράκης»


Προκαλεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου

Κωνσταντίνος Τσάκαλος

Mείζον ζήτημα που απαιτεί τη διπλωματική αντίδραση της Ελλάδας προκαλεί η παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου σε εκδηλώσεις που οργανώνονται από οργανώσεις που έχουν αλυτρωτικό εις βάρος της Ελλάδας περιεχόμενο και ποζάρει μάλιστα με φόντο τον χάρτη της «Δυτικής Θράκης», που παραπέμπει στο «Ανεξάρτητο Κράτος της Δυτικής Θράκης».



Ο ίδιος ο κ. Χακάν Τσαβούσογλου πολύ συχνά μάλιστα εμφανίζεται σε εκδηλώσεις όπου φιγουράρει και η σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης».

Ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου, που κατάγεται από την Κομοτηνή, ηγήθηκε της αλυτρωτικής οργάνωσης Σύλλογος Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής Θράκης» και η ανταμοιβή του για τον αγώνα που έκανε προωθώντας την τουρκική πολιτική στη Θράκη ήταν η ανάδειξή του στη σημαντική θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης, που έχει ευθύνη για τον ευαίσθητο τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της τουρκικής κρατικής οργάνωσης ΤΙΚΑ αλλά και τη Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων Συγγενών Κοινοτήτων της Τουρκικής Δημοκρατίας, μέσω των οποίων η Άγκυρα επιδιώκει την επέκταση της επιρροής της σε περιοχές όπως τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία.

Ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στην εκδήλωση της BTTD στην Προύσα, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία θα μείνει στο πλευρό των «αδελφών» στη Θράκη, τη Βουλγαρία, το Κόσοβο, την Αλβανία τη «Μακεδονία», το Μαυροβούνιο, το Σαντζάκ, τη Βοσνία. Και για να εκλαϊκεύσει το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «με το ίδιο πνεύμα, με το οποίο κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία, το 1071, στο Ματζικέρτ, το πνεύμα με το οποίο πολεμήσαμε με πολύ ισχυρότερους στρατούς, το ίδιο πνεύμα ήταν που εμφανίσθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016 (σ.σ.: Στην αποτροπή του πραξικοπήματος)».
Η Αθήνα δεν πρέπει να μείνει απαθής πάντως στην παρουσία του ανώτατου τούρκου αξιωματούχου σε εκδηλώσεις οι οποίες αποπνέουν αλυτρωτισμό και ουσιαστικά αμφισβητούν την ελληνική ταυτότητα της Θράκης. Συγχρόνως θα πρέπει να επανεξετάσει τη δυνατότητα συνέχισης κατοχής της ελληνικής ιθαγένειας από μέλη της μειονότητας που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται στην Τουρκία με μοναδικό σκοπό την υποδαύλιση του εθνοτικού διαχωρισμού στη Θράκη και στην προώθηση της τουρκικής πολιτικής στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Ο αλυτρωτισμός που διαπνέει τον Σύλλογο Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής Θράκης» δεν κρύβεται. Ο δικηγόρος Νετσμετίν Χουσεΐν, ως πρόεδρος του Συλλόγου, με μήνυμά του πριν από λίγες ημέρες έσπευσε να χαιρετίσει την 104η επέτειο από την ίδρυση της «πρώτης Τουρκικής Δημοκρατίας» στις 31 Αυγούστου 1913. Αυτή ήταν η «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»… Αυτό ήταν το μόρφωμα που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913 για τον εκτουρκισμό της Θράκης.

«Η ‘‘πρώτη Τουρκική Δημοκρατία’’ στην Ιστορία ιδρύθηκε στην 662η χρονιά της τουρκικής παρουσίας στα Βαλκάνια, στις 31 Αυγούστου 1913, και εκτεινόταν από τον Νέστο έως τον Έβρο, περιλάμβανε τη σημερινή ‘‘Δυτική Θράκη’’ (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), τη σημερινή Νότια Βουλγαρία έως το Κίρτζαλι», τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του συλλόγου. Το μόρφωμα αυτό, το οποίο προβάλλεται ως το «πρώτο στην Ιστορία τουρκικό κράτος», είχε τη δικιά του σημαία και τη δικιά του σφραγίδα. Η σημαία του αποτελούνταν από μισοφέγγαρο και τρία άστρα πάνω στα χρώματα μαύρο πράσινο και λευκό. Το μόρφωμα αυτό επιβίωσε για 56 μέρες, μέχρι τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, που υπέγραψε η Βουλγαρία με το οθωμανικό κράτος.

Ανοίγουν κερκόπορτα
Την ίδια ώρα όμως που η Τουρκία θέλει να πατήσει το πόδι της πιο βαθιά στη Θράκη, προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που έγινε από τη Δημοκρατική Ευθύνη, την πολιτική κίνηση που υποστηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος, σχετικά με την τροπολογία που προωθεί στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, με την τροπολογία ανοίγει η «κερκόπορτα για την αναγνώριση μειονοτικών σωματείων και οργανώσεων στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αναγνωριστούν σωματεία και κόμματα με εθνοτικούς προσδιορισμούς (όπως Τούρκων, Μακεδόνων κ.λπ.) με την προσθήκη στην παράγραφο 1 του άρθρου 758 ΚΠολΔ και κυρίως τη μεταβατική της διάταξη, σύμφωνα με την οποία δίνεται δικαίωμα επαναφοράς υποθέσεων που έχουν απορριφθεί. Μία από αυτές είναι και η αίτηση αναγνώρισης του “Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών”, την οποία απέρριψε ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 1003/2013 απόφασή του».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πολιτικό επικεφαλής της κίνησης Θωμά Παπαλιάγκα «υφίσταται κίνδυνος να αναγκαστούν μετά από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τα δικαστήριά μας να αναγνωρίσουν σωματεία, ενδεχομένως ακόμη και κόμματα, με εθνοτικούς προσδιορισμούς όπως Τούρκοι ή Μακεδόνες. Με τη νέα διάταξη όμως μπορεί να αναγκάζονται τα ελληνικά δικαστήρια, εφαρμόζοντας αποφάσεις του ΕΔΔΑ, να εκδίδουν αποφάσεις που παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης εις βάρος της χώρας μας».

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου