Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Καιρός:για Σάββατο 13-5-2017



Το Σαββάτο 13 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας στα ορεινά. Η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Τα σχέδια της εκπληκτικής μαρίνας Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς.

  • Ελικοδρόμιο, υποθαλάσσιοι γυάλινοι διάδρομοι και ένα καινοτόμο πλωτό ενυδρείο, περιλαμβάνουν τα σχέδια που φέρεται να έχει στα χέρια του ο Ιβάν Σαββίδης, για την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά από το ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Ας δούμε λοιπόν μία χαρακτηριστική ιστορία της οποίας τα διδάγματα είναι διαχρονικά ( ιδιαίτερα σήμερα..):

Ο Λυκούργος είχε δύο μικρά σκυλιά τα οποία ήταν αδέλφια. Από τα σκυλάκια αυτά, το ένα δεν το άφηνε να βγει ποτέ έξω από το σπίτι του, καθώς το κρατούσε πάντα κοντά του και το έτρεφε.



Το  άλλο ,το έπαιρνε πάντα μαζί του στο κυνήγι και ύστερα από λίγο  το έκανε σπουδαίο κυνηγό.


Μία ημέρα ο Λυκούργος κάλεσε σε συνέλευση τους Σπαρτιάτες και είχε μαζί του τα δύο σκυλάκια. Σε λίγο ήρθε ένας υπηρέτης του, που έφερε ένα πιάτο με κρέας και ένα ζωντανό λαγό.

Έναρξη της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της χθες Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. 

Για τέσσερις ημέρες η Θεσσαλονίκη θα...είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές κι άλλους επαγγελματίες του βιβλίου αλλά και για το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα Περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ-HELEXPO.

ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ…

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ το 2016

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας, κατά το 2016, οι συνολικές εξαγωγές της Ελλάδας προς την Ολλανδία ανήλθαν σε 548.788.000 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 20,2% σε σχέση με το 2015, ενώ οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Ολλανδία ανήλθαν σε 2.124.480.000 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με το 2015.

Ποιος ελέγχει πραγματικά τον κόσμο;


1

Συνηθίζουμε να λέμε ότι για όλα φταίει το κακό «Κεφάλαιο» ωσάν αυτό να είναι η αιτία της κακοδαιμονίας και όχι το Σύστημα και τα άτομα που το συναποτελούν, αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιούν το κεφάλαιο και τις παραγωγικές δυνάμεις.
Το Κατεστημένο, παρά την αλλαγή προσώπων, επιβιώνει και αναπαράγεται χειρότερο και απειλητικότερο. Με την σκόπιμη αυτή απόκρυψη το Σύστημα μένει στο απυρόβλητο, ενώ τα πυρά κατευθύνονται σε λάθος στόχο, δηλαδή στο… αόρατο κεφάλαιο που μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ευεργετικό στις κοινωνίες, όπως είναι στις οικογένειες και στα άτομα. Αρκεί αυτό να το χρησιμοποιούν για το καλό του συνόλου.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας προς Μουσουλμάνους της χώρας: «Αν ο Θεός μας σας ενοχλεί, σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη»

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει…
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας!!

Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Στοπ» από τους Θεσμούς για την μεταφορά ακινήτων στους ΟΤΑ



«Φρένο» στη μεταφορά ακινήτων στις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ έρχεται να βάλει η συμφωνία Αθήνας και Θεσμών.Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του παραλιακού μετώπου της...
Δραπετσώνας  και εκείνο του Φαληρικού, ενώ αντίστοιχα ακίνητα έχουν μεταβιβαστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αντισυνταγματική η παράταση συμβάσεων στους δήμους -Αποπομπή Σκουρλέτη ζητά η ΚΕΔΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοι

Σύμφωνα με την απόφαση, τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν ενώ πρέπει να επιστρέψουν και τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ»


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Ο οικονομικός ολιγάρχης μπορεί με τα χρήματά του να κάνει τα πάντα, ακόμα και ιδιωτικό στρατό. Δεν μπορεί μόνο να κάνει ένα πράγμα: Να εμφανιστεί ενώπιον του λαού ο ίδιος και να τον πείσει ότι τον κλέβει για το καλό του.

Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιεί ως μαριονέτες, επαγγελματίες πολιτικούς - "ηθοποιούς", που παίζουν το ρόλο του δήθεν λαϊκού αντιπροσώπου, ενώ στο παρασκήνιο είναι εντολοδόχοι της οικονομικού ολιγάρχη.

Χωρίς λεωφορεία από τη Δευτέρα και πάλι η Θεσσαλονίκη

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν εκ νέου από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης απαιτούν την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους, τα οποία είναι δύο μήνες και το δώρου του Πάσχα:

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων