Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ…

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ το 2016

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας, κατά το 2016, οι συνολικές εξαγωγές της Ελλάδας προς την Ολλανδία ανήλθαν σε 548.788.000 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 20,2% σε σχέση με το 2015, ενώ οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Ολλανδία ανήλθαν σε 2.124.480.000 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με το 2015. Το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε ΠΟΛΥ αρνητικό για την Ελλάδα, σημειώνοντας όμως μείωση κατά 2,49%.

Τα κυριότερα ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ προϊόντα της Ελλάδας προς την Ολλανδία κατά το 2016 ήταν φάρμακα, φρούτα και καρποί, μετρητές και συσκευές μετρήσεως, προϊόντα καπνού, αργίλιο, λαχανικά παρασκευασμένα, έλαια πετρελαίου, ψάρια, φρούτα, τεχνουργήματα από πλαστικές ύλες, ηλεκτρικές μηχανές και συσκευές, παρασκευάσματα διατροφής και παρασκευάσματα από δημητριακά.
Επισημαίνεται επίσης, σε σχέση με το 2015, η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών των ελαίων πετρελαίου, των προϊόντων καπνού, των παρασκευασμάτων διατροφής και των μετρητών και συσκευών μετρήσεως καθώς και η μείωση των εξαγωγών φρούτων.

Τα κυριότερα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ προϊόντα της Ελλάδας από την Ολλανδία κατά το 2016 ήταν φάρμακα, ΚΡΕΑΤΑ, ΤΥΡΙ, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα, παρασκευάσματα διατροφής, ακατέργαστες φυτικές ύλες, γάλα, υποδήματα, αργίλιο, Η/Υ, μηχανές γραφείου, έλαια πετρελαίου και ασφαλτωδών ορυκτών, όργανα και συσκευές για την ιατρική…

ΤΕΛΟΣ, αξιοσημείωτη είναι η αξία των εισαγωγών τυριού (109 εκ. ευρώ περίπου), γεγονός που υποδηλώνει και τις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου