Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 3-10-2016



Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία, φαινόμενα που σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες ενδέχεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Απλά υπέροχο!!! (για άνδρες και γυναίκες......)



Τι θέλουν πραγματικά όλες οι γυναίκες;
Κάποτε ήταν ένας νεαρός βασιλιάς. Του άρεσε πολύ το κυνήγι. Μια μέρα με τους φίλους του έτσι όπως κυνηγούσαν το θήραμά τους, μπήκαν στο έδαφος του γειτονικού βασιλείου. Οι φρουροί τους συνέλαβαν και τους έφεραν αιχμαλώτους στο δικό τους βασιλιά. Ο Νόμος έλεγε πως όποιος κυνηγούσε σε ξένη περιοχή και συλλαμβάνονταν, θα αποκεφαλιζόταν.

Ο Βασιλιάς της γειτονικής χώρας, αφού σκέφτηκε αρκετά για την τύχη τους, είπε στο νεαρό βασιλιά:
- Σύμφωνα με το Νόμο μας πρέπει να σε αποκεφαλίσω.

Παγκόσμια ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Η Ελλάδα μπορεί...



Σε παγκόσμιο πείραμα συμμετέχει Ελληνίδα επιστήμων, το οποίο μελετά πώς μπορούν να μειωθούν οι διαρροές ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη μεταφορά τους στα καλώδια της ΔΕΗ, πράγμα που ουσιαστικά θα μειώσει και το κόστος του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υποψήφια διδάκτορα του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;

Οκτώμβριος ή Οκτώβριος
Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει; Ας δούμε απλά και κατανοητά!
Ένα λάθος αρκετά παλιό, το οποίο για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι και δύσκολο να το κάνουμε μιας και υπάρχουν τρεις μήνες με αντίστοιχα ονόματα που έχουν και οι τρεις "μ".
Εννοούμε φυσικά τους μήνες Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Τότε, λοιπόν, ο Οκτώβριος γιατί δεν έχει μ; Ποια είναι η εξήγηση που κρύβεται πίσω από αυτή τη διαφοροποίηση; Για να δούμε!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του «αριστερού» Κατρούγκαλου. Οι μισές οικογένειες στην Ελλάδα ζουν από τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς!

Με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς ζει 1 στα 2 νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο κάνει λόγο για 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου που φέρνουν νέα επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΣΥΝΕΝΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ''

Ο Φράγκος Φραγκούλης μας μιλάει για το μέγα πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, για την πολιτική κατάσταση, για το αύριο της πατρίδος μας και πολλά άλλα...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Ποια θα κατεδαφιστούν άμεσα…



Με το νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων να βρίσκεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου σε δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει παράταση στον ισχύοντα νόμο 4178/2013.
Έτσι, η προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων για νομιμοποίηση στον 4178 λήγει στις 8 Οκτωβρίου.

Αμύγδαλα:Ο ξηρός καρπός που μειώνει καρδιακά και χοληστερίνη

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;

Τα μνημόνια… σκοτώνουν – Μείωση γεννήσεων, αύξηση θανάτων σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Τα μνημόνια… σκοτώνουν! – Μείωση γεννήσεων, αύξηση θανάτων σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Τρία αρνητικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν μέσα στο 2015 όσον αφορά στην φυσική κίνηση (γεννήσεις-θάνατοι) του πληθυσμού. Πρώτον, οι γεννήσεις περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Δεύτερον, οι θάνατοι κατέρριψαν ρεκόρ πενταετίας. Και τρίτον, σημειώθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο –οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα- στην εποχή των μνημονίων αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα σε εποχή ειρήνης.

Μητροπολίτης Σιατίστης: "Ο Φίλης ως κοινός λασπιάς είναι ακατάλληλος και απαράδεκτος"


Μητροπολίτης Σιατίστης: Ο Φίλης ως κοινός λασπιάς είναι ακατάλληλος και απαράδεκτος

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπολύει με άρθρο του στο romfea.gr ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος.
Αναλυτικά το άρθρο του:
«Ὁ Ὑπουργός Παιδείας κ. Φίλης τελείωσε. Τόν «ἀριστερό» Ὑπουργό τῆς Παιδείας κ. Φίλη τόν τελείωσε ὁ ἀληθινός ἀγωνιστής τῆς ἀριστερᾶς Μανώλης Γλέζος.
Τόν εἶπε μετ’ἐπιτάσεως βλάσφημο καί ἐπί πλέον ὅτι τά λόγια τοῦ κ. Φίλη τά ὅσα ἐξεστόμισε εἶναι «γιά γέλια καί γιά κλάμματα», τόν εἶπε δηλαδή ἀνόητο καί ἐπικίνδυνο.

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως τις 31 του ίδιου μήνα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται, οι αιτήσεις υποβάλλονται από τον αιτούντα για την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, προς την Επιτροπή κατ' Εξαίρεση Μετεγγραφών.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι θα γίνει με το επίδομα, πόσο θα κοστίσει το λίτρο



Δεκαπέντε ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες διάθεσης του επιδόματος. Χωρίς την απόφαση, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια με πέρυσι ή αν θα υπάρξουν αλλαγές.

Αυτές είναι οι 19 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος -Ποια είναι, λέτε, στην 1η θέση...;; ......ΧΑΣΑΤΕ...!!!

Τις 19 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ, δημοσιεύει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στις οποίες φυσικά βρίσκεται και η Ελλάδα και μάλιστα σε υψηλή θέση.

Στις 19 αυτές χώρες, δίνεται και η ανάλογη επεξήγηση για τους λόγους που είναι υπερχρεωμένες, με την Ελλάδα να κάνει "πρωταθλητισμό".

Ακριβότερο από σήμερα το πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες



Ακριβότερο πληρώνουν από σήμερα οι αγρότες το πετρέλαιο κίνησης, καθώς αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/10/2016


            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.