Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Ποια θα κατεδαφιστούν άμεσα…



Με το νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων να βρίσκεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου σε δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει παράταση στον ισχύοντα νόμο 4178/2013.
Έτσι, η προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων για νομιμοποίηση στον 4178 λήγει στις 8 Οκτωβρίου.



Όπως επεσήμαναν στην εφημερίδα «Το Βήμα» στελέχη του υπουργείου, χρειάζονται περίπου δύο μήνες έως ότου ολοκληρωθεί η διαβούλευση, εξεταστούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει από φορείς και πολίτες κι ενσωματωθούν οι όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον για τις νέες ρυθμίσεις είναι μεγάλο καθώς, έως σήμερα, έχουν υποβληθεί 1.789 σχόλια επί της διαβούλευσης. Τις περισσότερες παρατηρήσεις συγκεντρώνει το άρθρο 64 (179 σχόλια), το οποίο επεκτείνει την απαίτηση επισύναψης βεβαίωσης μηχανικού σε όλες τις μεταβιβάσεις ή στη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα.

Άμεση κατεδάφιση στα…
Όσον αφορά στα αυθαίρετα που έχουν κριθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ως κατεδαφιστέα, νέα απόφαση Διοικητικού Εφετείου έκρινε πρόσφατα ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους η άμεση κατεδάφισή τους. Διαφορετικά, το Δημόσιο θα κληθεί να αποζημιώσει τους πολίτες που έχουν θιγεί από την παραβατική συμπεριφορά των αυθαιρετούχων.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου