Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Η Ελλάδα μπορεί...



Σε παγκόσμιο πείραμα συμμετέχει Ελληνίδα επιστήμων, το οποίο μελετά πώς μπορούν να μειωθούν οι διαρροές ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη μεταφορά τους στα καλώδια της ΔΕΗ, πράγμα που ουσιαστικά θα μειώσει και το κόστος του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υποψήφια διδάκτορα του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,

Ευανθία Μπούσιου, της οποίας η εργασία απέσπασε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «51st Universities Power Engineering Conference (UPEC)».

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπούσιου εξηγεί πως «Είναι δύσκολο να εκλαϊκευτούν οι στόχοι της έρευνας, είναι σημαντικό όμως να γίνει αντιληπτό ότι θέλουμε να μειωθούν οι απώλειες ενέργειας κατά τη μεταφορά της και να γίνει πιο οικονομικό το ηλεκτρικό ρεύμα» και προσθέτει πιο λεπτομερειακά ότι «Το ‘’φαινόμενο κορώνα’’ είναι ηλεκτρικές εκκενώσεις, ιονισμός του αέρα γύρω από ένα ηλεκτρόδιο και δημιουργεί απώλειες ενέργειας κατά τη μεταφορά. Εμείς μελετήσαμε τις γραμμές μεταφοράς, τις τρεις φάσεις, τα τρία μεγάλα καλώδια. Στην κάθε φάση υπάρχουν πολλοί αγωγοί σε κυκλικό σχηματισμό, μια δέσμη αγωγών. Μελετήσαμε τι γίνεται στη δέσμη και πώς επιδρά στις απώλειες ενέργειας η γεωμετρία της δέσμης, η απόσταση μεταξύ των αγωγών».

‘’Experimental investigation of positive DC corona on conductor bundles (Πειραματική διερεύνηση των χαρακτηριστικών της θετικής DC εκκένωσης κορώνα σε δέσμες αγωγών υψηλής τάσης)’’ 
ονομάζεται η επιστημονική της εργασία, που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του ΤΗΜΜΥ, Παντελή Μικρόπουλου και με συγγραφείς τους: Ευανθία Μπούσιου (Υποψήφια Διδάκτορα ΤΗΜΜΥ), Παντελή Μικρόπουλο (Καθηγητή ΤΗΜΜΥ) και Βασίλειο Ζαγκανά (Διδάκτορα ΤΗΜΜΥ).


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου