Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 22-7-2016



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, με παράλληλη εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί στο Αιγαίο ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή στους 8 Τούρκους αξιωματικούς



Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στους τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς -έξι πιλότοι και δύο στρατιωτικοί- οι οποίοι αυτομόλησαν στην χώρα μας έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία.

Να μάθεις ν' αντιμετωπίζεις την κακία του κόσμου

http://www.pillowfights.gr/img/cache/photo_9324_850559.jpg

Άλλο ένα βράδυ που γυρνάς στο σπίτι κουρέλι, νιώθεις εξαντλημένος, τα βήματά σου αργά, νωχελικά, σέρνουν το κουφάρι του εαυτού σου. Δειλά ανοίγεις την πόρτα και μ' όση δύναμη σου έχει μείνει την κοπανάς πίσω σου. Ο ήχος της δυνατός και για μια στιγμή σε ταράζει.

Τα οφέλη της αγκαλιάς στην υγεία μας!

Love-Hug-heart-feelings-heart-wallpapers-love-wallpapers-valentine-wallpapers-valentines-day-14-february-couples-darling-boyfriend-girlfriend-beloved-partners-husband-wife-married-800x600-760x570
Γράφει η Βίκυ Παπαϊωάννου, Ψυχολόγος

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα αγγίγματος για να νιώσουμε τα ευεργετικά οφέλη της αγκαλιάς στην ψυχή και το σώμα μας!

Η αλήθεια είναι πως σήμερα, η αγκαλιά σαν πράξη είναι πολύ υποτιμημένη, καθώς πλήθος υλικών αγαθών συνήθως αντικαθιστούν τις πιο απλές εκδηλώσεις συναισθημάτων!

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη



Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 20 ετών πάσχουν από προδιαβήτη, δηλαδή έχουν επίπεδα σακχάρου πάνω από το φυσιολογικό αλλά όχι τόσο υψηλά ώστε να θεωρηθεί ότι πάσχουν από διαβήτη.
Στο 70% των περιπτώσεων ο προδιαβήτης εξελίσσεται σε σακχαρώδη διαβήτη.

Iστορική απρέπεια - Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πεταμένο σε ένα προαύλιο επί 24 χρόνια

http://www.zougla.gr/assets/images/2017798.jpg
 
Συνεχίζει την προσπάθειά του ο πρώην υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, προκειμένου να βρεθεί χώρος στην Αθήνα για να τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (παραμένει αναξιοποίητο σε προαύλιο ιδιωτικό χώρο). 

Τα μυρμήγκια, προτού πεθάνουν, βγάζουν φτερά…


thumbnail_erdogan



Να και μερικές εύστοχες παροιμίες και σοφές  ρήσεις για το πρόσωπο της ημέρας , τον Ερντογάν : 

1) «Το μυρμήγκι, όταν  είναι να χαθεί , βγάζει φτερά.»
Δηλαδή ,η υπερηφάνεια και η αλαζονεία είναι η καλύτερη συνταγή για την καταστροφή.

Πενήντα Έλληνες καθηγητές "εκδιώχθηκαν" από πανεπιστήμια της Τουρκίας

Περίπου πενήντα Έλληνες καθηγητές ειδοποιήθηκαν με επιστολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους από τα τουρκικά πανεπιστήμια. Την ίδια επιστολή δέχθηκαν και καθηγητές από
την Ισπανία και την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 49.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ερχονται πρόστιμα-φωτιά για όσους δεν κόβουν αποδείξεις -Πόσο θα πληρώνουν όσοι φοροδιαφεύγουν

Το ΥΠΟΙΚ προχωράει σε διορθώσεις στο ποινολόγιο της εφορίας για μη έκδοση αποδείξεων, αφού με το υπάρχον καθεστώς συνέφερε τους επαγγελματίες να πληρώνουν τα αστεία πρόστιμα.
Με τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στα καπνικά προϊόντα, επαναφέρει τις διατάξεις του κώδικα φορολογικών διαδικασιών για κάθε μια απόδειξη που διαπιστώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί, προσαρμοσμένες όμως σε πιο λογικά επίπεδα.

Ήγγικεν η ωρα; Σε εξέλιξη σχέδιο του Ερντογαν απο το 2011 για μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη

istanbul-ankara

Φωτιές είχε ανάψει το 2011 στους πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας άρθρο της εφημερίδας Vatan, σύμφωνα με το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρωσία σταματάει τις πτήσεις τσάρτερ για Τουρκία

  • Η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία φέτος, δήλωσε Ρωσίδα αξιωματούχος, αναφέροντας το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα ως τον αρνητικό παράγοντα για τη μείωση του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών.

Διαχείριση του Στρες και Υγεία


Διαχείριση του Στρες και Υγεία

Διαχείριση του Στρες και Υγεία
4μηνο e-learning Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η λέξη στρες, είναι μία εκ των πλέον διαδεδομένων, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι την χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την ένταση, την εξάντληση και την πίεση που νιώθουν στην καθημερινότητα τους. Ταυτόχρονα, όπως μαρτυρά η πλούσια επιστημονική έρευνα και βιβλιογραφία, το επιβλαβές μακροχρόνιο στρες, έχει λάβει “επιδημικού” χαρακτήρα διαστάσεις, συνδεόμενο με όλο το σύγχρονο φάσμα νοσολογίας και παθολογίας, το οποίο στις δυτικές κοινωνίες κύρια διακρίνεται από την επικράτηση των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως η υπέρταση η τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης, ο καρκίνος κα.
Είναι σημαντικό, ότι όλα τα προαναφερθέντα νοσήματα ενισχύονται από την υιοθέτηση ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, με κακή διατροφή, καθιστική ζωή, κατάχρηση αλκοόλ, καπνού κτλ, συμπεριφορές που η βιβλιογραφία δείχνει ότι επίσης συνδέονται με την αναποτελεσματική διαχείριση του στρες.

Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμα



Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;
Ο καθένας ξέρει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου των πνευμόνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων.

Τι ποινή θα επιβάλλεται σε όσους κλέβουν ρεύμα




Έως και με διπλάσια από την ισχύουσα τιμή κιλοβατώρας θα χρεώνονται όσοι συλλαμβάνονται να κλέβουν ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις προτάσεις που κάνει ο Διαχειριστής του δικτύου, προκειμένου να περιοριστούν οι ρευματοκλοπές.

Το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις, καθώς εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, κυρίως Ρομά, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν πιάσει στα πράσα επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες ασκούσαν το «σπορ» επί χρόνια, είτε με παράνομες συνδέσεις, είτε με τοποθέτηση διατάξεων που επέτρεπαν να εμφανίζεται μειωμένη κατανάλωση έναντι της κανονικής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιά ήταν η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή; Σε ποιά χώρα βαπτίστηκε και που έζησε;

Γιατί ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανοσύνης βρίσκεται στους Φιλίππους της Μακεδονίας, λίγο έξω από την πόλη της Καβάλας και ποιά είναι η σχέση του με την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή;

Πρόκειται για το σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος το 49 μ.Χ. βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, την Αγία Λυδία, και ίδρυσε τον πρώτο ναό της πίστης στη Γηραιά Ηπειρο.

Με πρόταση του Προέδρου της Βουλής νέος Συνήγορος του Πολίτη ο Ανδρέας Ποττάκης

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, για την επιλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη. 

Συνήγορος του Πολίτη εξελέγη ο κ. Ανδρέας Ποττάκης με πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων και συγκεκριμένα με 21 θετικές ψήφους, μία αρνητική και δύο «παρών».

Ο κ. Ανδρέας Ποττάκης είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/7/2016

         

                       
                      
         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.