Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ήγγικεν η ωρα; Σε εξέλιξη σχέδιο του Ερντογαν απο το 2011 για μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη

istanbul-ankara

Φωτιές είχε ανάψει το 2011 στους πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας άρθρο της εφημερίδας Vatan, σύμφωνα με το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη.

image64Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εφημερίδας, Ρουχάτ Μενγκί, ο Τούρκος πρωθυπουργός σχεδιαζε να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας!
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πρόσφατη ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού για την περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε ευρωπαϊκή και σε ανατολική.
Στις ίδιες δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε κάνει μάλιστα λόγο για ένα «τρελό σχέδιο» σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, το οποίο η αρθρογράφος της Vatan ερμήνευσε ως μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη.
Η Ρουχάτ Μενγκί στο άρθρο της επισημαίνει ότι το «τρελό σχέδιο» είναι να κάνει πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. «Νομίζω ότι, αν το AKP κερδίσει τις εκλογές, θα δούμε να αλλάζει η πρωτεύουσα που είχε αποφασίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ».
Αυτά το 2011 για να φτάσουμε στο σημερα όπου όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη τα σχέδια του.
olympia.gr
Δείτε τι μεταδίδει γνωστός Έλληνας blogger απο την Κωνσταντινούπολη:

Νέος Πορθητής Ερντογάν μεταφέρει την Πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη

defiant
Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει ο Σουλτάνος – Δικτάτορας Ερντογάν, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και με την βοήθεια του ISIS και των Σαουδαράβων Σουνιτών  θέλει να επαναφέρει το οθωναμανική Αυτοκρατορία.
Το πρωτό βήμα του είναι η μεταφορά από την πόλη-σύμβολο του Κεμαλ Αττατούρκ, την Αγκυρα στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, έδρα της Πύλης του οθωμανισμού.
Αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στους Κεμαλιστές και θα δώσει στον Ερντογάν την μεταφυσική διαδοχή του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που έβαλε Μουεζίνη να βεβηλώσει την Αγιά Σοφιά, αλλά ούτε ήταν τυχαίοι οι γραφικοί (για εμάς τους δυτικούς) εορτασμοί τως Αλωσης της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου