Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 4-6-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.

Πώς ΔΕΝ θα πάρετε κιλά αν κόψετε το κάπνισμα

Έρευνες δείχνουν ότι η νικοτίνη από τον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος, αυξάνοντας παράλληλα και τον αριθμό των θερμίδων που καίει ο οργανισμός.

Στο κάπνισμα, αμέσως αφότου ένα άτομο κάνει ένα τσιγάρο, ο καρδιακός του ρυθμός αυξάνεται κατά 10-20 παλμούς το λεπτό. Η αφύσικη διεγερτική επίδραση της νικοτίνης είναι ένας λόγος που το κάπνισμα προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ α λα Game of Thrones (ξεκαρδιστικό βίντεο!)

Πρώην υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα βίντεο κατά της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμπνευσμένο από τη σειρά Game of Thrones.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, με τον πρωταγωνιστή, τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Γιάγκο Ραυτόπουλο, αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές να είναι ντυμένοι όπως οι ήρωες της τηλεοπτικής σειράς.

Απίστευτα ευρήματα: Δείτε τις χώρες με τους περισσότερους σκλάβους

Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια σκλάβοι - Σύμφωνα με το Global Slavery Index, περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας, βάσει ερευνών που διεξήχθησαν σε 167 χώρες του πλανήτη

Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έδινε τη δική του μάχη, στις αμερικανικές πεδιάδες και στο κοινοβούλιο, για να περαστεί ο νόμος με τον οποίο θα καταργούνταν η σκλαβιά μια και καλή, προφανώς δεν είχε ως όραμα, ότι περισσότερα από εκατό χρόνια μετά θα συνεχίσουν να υπάρχουν χώρες ανά την υφήλιο στις οποίες οι σκλάβοι να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας.

Πολίτες ενώνουν τις φωνές τους στο Λευκό Πύργο και φωνάζουν "Παραιτηθείτε"



Κάλεσμα στους πολίτες να ενωθούν απευθύνεται μέσω του facebook, σε μια διαμαρτυρία χωρίς χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20.00, στο Λευκό Πύργο ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Διαβάστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

Από τις 17 Ιουλίου τα δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και ευπαθείς ομάδες



Από τις 17 Ιουλίου, και όχι από την 1η Ιουνίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ισχύσει η μηδενική συμμετοχή ανασφάλιστων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων στα φάρμακα.
Σε εγκύκλιο την οποία απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέρεται ότι η αναβολή του μέτρου οφείλεται στην αδυναμία έγκαιρης προσαρμογής και προετοιμασίας των πληροφοριακών συστημάτων των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Φωτιά και ...λαύρα οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.




  • Μεγάλες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές  θα δουν οι αγρότες εντός των ημερών αφου θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του β εξαμήνου και θα πρέπει να πληρώσουν εως το τέλος Ιουλίου.

Αυτοί είναι οι 30 δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

  • Εντός Ιουλίου αναμένεται η εφαρμογή της δεύτερης πιλοτικής φάσης του προγράμματος. Στα 68 εκατ. εκτιμάται το κόστος.
  • Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.
  • Oι δήμοι και τα κριτήρια επιλογής των περίπου 87.000 ατόμων που δικαιούνται το επίδομα.

«Ελληνικό γιαούρτι» άρχισαν να παράγουν οι Τσέχοι με την έγκριση της Κομισιόν!



  • «Ελληνικό γιαούρτι» made in Τσεχία και με τη βούλα της Κομισιόν. Πλέον η Τσεχία, με την έγκριση της Κομισιόν, θα μπορεί να παράγει προϊόν με τον όρο «Ελληνικό γιαούρτι», αφού, όπως τονίζει ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκαίτις απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, «ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής.

Πετρόπουλος: Ξεπαγώνει το Εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Πετρόπουλος: Ξεπαγώνει το Εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Το «ξεπάγωμα» στη διαδικασία καταβολής των Εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων με την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προανήγγειλε στη Βουλή, ο Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 663 εκατομμύρια ευρώ από τα 7,5 δισεκ. της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση εφάπαξ,

«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;»


Κωστής Παλαμάς

«Απαντούν»:Κωστής Παλαμάς, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Κωνσταντίνος Παρθένης, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Παντελής Χορν και Σπύρος Μελάς και άλλοι διανοούμενοι
«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι,

"Σκάκι στην παραλία" Θεσσαλονίκης με ελεύθερη συμμετοχή



Εκδήλωση με τίτλο «Σκάκι στην παραλία» διοργανώνει την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με τους συλλόγους «Όμιλος Σκακιστών» και «Σκακιστική Παρέμβαση» Τριανδρίας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Παραλία (άγαλμα Κ. Καραμανλή), στις 18.00.

Πότε και σε ποια εξεταστικά κέντρα θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές



Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β' αρχίζουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.
Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Ομάδα Β' δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός τριών ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που έχουν ήδη πληροφορηθεί από τα Λύκειά τους.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ… ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Α Ν Α Π Ο Δ Α !!!!!!!!!!!

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/6/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.