Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πετρόπουλος: Ξεπαγώνει το Εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Πετρόπουλος: Ξεπαγώνει το Εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Το «ξεπάγωμα» στη διαδικασία καταβολής των Εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων με την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προανήγγειλε στη Βουλή, ο Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 663 εκατομμύρια ευρώ από τα 7,5 δισεκ. της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση εφάπαξ,
τα οποία εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια παραμένοντας στα συρτάρια των ασφαλιστικών ταμείων, σε συνδυασμό με 400 εκατομμύρια επιπλέον, τα οποία θα δοθούν για τον ίδιο σκοπό μέσω των «αποθεματοποιημένων» χρημάτων από τις μη καταβολές εφάπαξ.
Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος απηύθυνε προειδοποίηση – σύσταση προς τους φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να μην τις αφήσουν ανεκπλήρωτες υπό την ελπίδα και τις φήμες για επικείμενες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, καθώς θα χάσουν.
«Θα είναι εγκληματικό να σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους περιμένοντας τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για να ενταχθούν σε αυτές. Οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν μόνο όσους πετάχτηκαν εκτός συστήματος από υπαιτιότητα τρίτων κι όχι με δική τους», διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου