Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Από τις 17 Ιουλίου τα δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και ευπαθείς ομάδες



Από τις 17 Ιουλίου, και όχι από την 1η Ιουνίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ισχύσει η μηδενική συμμετοχή ανασφάλιστων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων στα φάρμακα.
Σε εγκύκλιο την οποία απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέρεται ότι η αναβολή του μέτρου οφείλεται στην αδυναμία έγκαιρης προσαρμογής και προετοιμασίας των πληροφοριακών συστημάτων των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Απρίλιο, δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα είναι όσοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 2.400 ευρώ ή τα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα 3.600 ευρώ συν 600 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Απαλλάσσονται από τη συμμετοχή και ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και άτομα που φιλοξενούνται σε δομές Πρόνοιας.
Φάρμακα υψηλού κόστους παρέχονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Δίνεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου