Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 28-4-2016







Αραιές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε...Toto Cotugno - Solo Noi


Ελληνική ταινία:ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ


Θολή όραση. Ποιες οι αιτίες που μπορεί να βλέπει θολά το ένα μάτι; Διατροφή για πρόληψη

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.
Αν δεν μπορείτε να δείτε καλά κάποια αντικείμενα, δεν μπορείτε να διακρίνετε ανθρώπους (κυρίως τα πρόσωπά τους), δυσκολεύεστε να διαβάσετε ή νιώθετε ότι τα γράμματα κινούνται γύρω από τον υπολογιστή ή οι σελίδες από ένα βιβλίο καλύτερα να σας δει οφθαλμίατρος

Μια ιστορία για όσους σου είπαν «δεν μπορείς», ενώ μπορούσες


http://www.themamagers.gr/wp-content/uploads/2016/04/tumblr_nwdw57xdaK1shcqiqo1_1280.jpg

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του…

Αποχριστιανοποίηση Ευρώπης: Κατέβηκε ο Σταυρός του Αγ. Γεωργίου στην Αγγλία

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/18_4_16-30_4_16/flaxkokini.jpgΗ αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης προχωρά με γοργούς ρυθμούς! Οι ορδές τους Ισλάμ και η παγκοσμιοποιητική «πολυπολιτισμικότητα» παρουσιάζονται ως αφορμή για την απόσυρση των χριστιανικών συμβόλων επειδή ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι Και οι «κοσμοπολίτες κουλτουριάρηδες».

Θέλεις να δικαστείς; Πέρνα μετά από 1.580 ημέρες!..

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν τις δικαστικές υποθέσεις, με μέσο χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης που φθάνει κατά υπόθεση τις 1.580 ημέρες, δηλαδή 4,3 χρόνια ή 51,6 μήνες.

Γνωρίζετε, γιατί οι Κινέζοι δεν αποκαλούν την Ελλάδα "Greece", αλλά "Σι-λα"; Μάθετε για να νοιώσετε περήφανοι για άλλη μια φορά!

Όταν οι Κινέζοι πρωτοάκουσαν τη λέξη "Hellas", επεχείρησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους.
Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με
βάση την προφορά.

Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες - Ποιοί εξαιρούνται!

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 27 Απριλίου 2016, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι τη Μεγάλη Παρασκευή

Η Μ. Παρασκευή για τους μισθωτούς του Δημοσίου θεωρείται αργία ενώ οι τράπεζες θα είναι κλειστές και θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τον ιδιωτικό τομέα, όπου θεωρείται κανονική εργάσιμη.

Συγκεκριμένα ως υποχρεωτικές εξαιρέσιμες εορτές νοούνται: α) Η 25 Μαρτίου β) Η Δευτέρα του Πάσχα γ) Η 15 Αυγούστου δ) Η 25 Δεκεμβρίου.

ΆΓΙΟΝ ΦΩΣ: Το καλύτερο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει το θαύμα σε αργή κίνηση!

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του
Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία...
του – αρχιερείς, ιερείς και διακόνους – αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγα χρόνια ένας γνωστός Γέροντας στο Άγιο Όρος μου είχε πει : «Αιώνες είχε να εμφανιστεί ένας τέτοιος χαρισματικός Άγιος. Και ήρθε στις παραμονές της μεγάλης κρίσης που την προφήτεψε»

Ακόμη και την σκληρή, τρομοκρατική δράση του Ισλάμ στον δυτικό κόσμο και την Ευρώπη είχε δει πριν από είκοσι και πλέον χρόνια με τη Χάρη του Χριστού ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος (+ 1994)!

«ΚΡΥΦΟ» ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!! ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ…!!

Μεγαλοβδομαδιάτικα, πάνω που πας να ηρεμήσεις, σκάει και από μια βόμβα και σε στέλνει αδιάβαστο.


Χρόνια τώρα φωνάζουμε για το ΧΑΛΙ της υγείας στη χώρα μας, για τα διάφορα ΚΟΡΑΚΙΑ που ξεσκίζουν τις σάρκες των ασθενών, για εκείνους που ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ την υγεία στην Ελλάδα και δεν σταματούν μέχρι να μη μείνει τίποτα.

Όργιο φημών για εκλογές

Ένα όργιο φημών για εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιούνιο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Το περιβάλλον όπως διαμορφώνεται είναι δύσκολο, καθώς η χώρα οδεύει σε καθεστώς ταμειακής ασφυξίας και η κυβέρνηση μαζεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών για να είναι έτοιμη, ενώ ταυτόχρονα είναι δύσκολο να διαχειριστεί το προληπτικό πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ας ξεσηκωθούμε – Δεν είναι μνημόνιο. Είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος, διάλυσης της Βουλής και παράδοσης της χώρας

0-1-640x400
Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση…

ΠΑΙΔΕΙΑ Αυτά είναι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις



Αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.
Τα μηχανογραφικά βρίσκονται ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα: