Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Θέλεις να δικαστείς; Πέρνα μετά από 1.580 ημέρες!..

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν τις δικαστικές υποθέσεις, με μέσο χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης που φθάνει κατά υπόθεση τις 1.580 ημέρες, δηλαδή 4,3 χρόνια ή 51,6 μήνες.


Όσα επισημαίνει για την βραδυπορία στην απονομή Δικαιοσύνης, με...ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, δεν είναι άγνωστα, αλλά, δεν παύουν να είναι αποκαρδιωτικά.
Η σωρεία καταδικών, πάνω από 400, του ελληνικού κράτους από το δικαστήριο του Στρασβούργου αποδεικνύουν, όπως επισημαίνει, ότι δυστυχώς στη χώρα μας οι πολίτες δεν μπορούν να απολαύουν του δικαιώματος της δίκαιης δίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν τις δικαστικές υποθέσεις, με μέσο χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης που φθάνει κατά υπόθεση τις 1.580 ημέρες, δηλαδή 4,3 χρόνια ή 51,6 μήνες.

Χρειάζονται χρήματα για να βελτιωθεί αυτή η εικόνα; Όχι βέβαια.
Χρειάζονται πολιτικές ηγεσίες με σχέδιο και αποφασιστικότητα, είδη και τα δύο εν ανεπαρκεία στο εγχώριο κυβερνητικό προσωπικό…

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου