Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 21-1-2016



Βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη, στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

Σε κλοιό η Θεσσαλονίκη -Αγρότες «πλημμύρισαν» με 380 τρακτέρ την πόλη

Υπό κλοιό αγροτών και ψαράδων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. 

Πριν λίγο έφθσαν στη Θεσσαλονίκη, σε κομβόι, 380 τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την έξοδο της Χαλάστρας προς την εθνική οδό. Τα αγροτικά μηχανήματα κινούνται σε διάταξη κονβόι, υπό την αυστηρή επιτήρηση δυνάμεων της τροχαίας που τους συνοδεύουν, με τα φορτηγάκια αλιέων και μελισσοκόμων να προηγούνται της πομπής και να ακολουθούν τα τρακτέρ.

Μουσικό πανόραμα...ΠΙΑΣΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ


Ελληνική ταινία:Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα


Σχέδιο για νέο φόρο σε υπολογιστές και Tablet!

Δυσαρέσκεια στον κλάδο της πληροφορικής στην Ελλάδα προκαλούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική "πειρατεία".

Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι ήρωες της ΕΛΔΥΚ επέστρεψαν! Συγκίνηση στο ΥΠΕΘΑ με τους συγγενείς που περίμεναν 42 χρόνια


www.onalert

Συγκίνηση και δέος στο ΥΠΕΘΑ. Η τελετή επιστροφής των οστών έξι ανδρών που έδωσαν την ζωή τους φορώντας τη στολή της ΕΛΔΥΚ συγκλόνισε.
Οι συγγενείς των έξι ήταν εκεί.Μπροστά απ΄ όλους τους επισήμους όπως τους άρμοζε. Σχεδόν 42 χρόνια περίμεναν την επιστροφή. Ήξεραν ότι ήταν νεκροί χωρίς να θέλουν να το πιστέψουν . Κάποιοι ,μέχρι κάποια στιγμή ήθελαν να ελπίζουν.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ? (βίντεο)


foto1
foto1105
Οι Μουσουλμάνοι στη Ελβετία ζητούν να φύγει ο λευκός σταυρός από την ελβετική σημαία διότι σαν χριστιανικό σύμβολο δεν ανταποκρίνεται πλέον στη σημερινή πολυεθνική Ελβετία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Poqari, ένα μουσουλμανικό γκρουπ που είναι γνωστοί ως «Secondos», ξεκίνησε από τον Οκτώβριο μια μεγάλη εκστρατεία για να πείσει στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας τους πολίτες της Ελβετίας να βγάλουν τον σταυρό από την σημαία τους γιατί προσβάλλει τους μουσουλμάνους!

«ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ». Ένα παιγνίδι με αναμνήσεις.

MAKRIA_GAIDOYRA
«Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με προφορική περιγραφή ή επίδειξη των μεγαλύτερων προς τους μικρότερους.
Τα παραδοσιακά παιχνίδια είναι ομαδικά (κρυφτό, μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, το μαντίλι, κ.ά.). Υπάρχουν και κάποια που αρχικά ενδέχεται να μοιάζουν ατομικά, αλλά τελικά αποδεικνύονται ομαδικά,

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ: Η εταιρεία στις Σκουριές κατασκευάζει φράγμα πάνω σε ισχυρό σεισμικό ρήγμα

Ακριβώς πάνω σε ένα από τα πιο επικίνδυνα στον ελλαδικό χώρο
σεισμικά ρήγματα, στο λεγόμενο«Ρήγμα της Ιερισσού» στη Χαλκιδική, κατασκευάζεται ένα από τα φράγματα για τις ανάγκες των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, στις Σκουριές.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ...

«Μέγα deal» για την πώληση και του τελευταίου πακέτου 10% του ΟΤΕ, το οποίο...
υποσχέθηκε με επιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου κρύβει η νέα αξιολόγηση, όπως αποκαλύπτει το «ραπόρτο» του κλιμακίου της Κομισιόν προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η έκθεση αποκαλύπτει το πώς έκλεισε η διαπραγμάτευση τον Δεκέμβριο του 2015 με την οποία δόθηκε το 1 δισ. ευρώ και από πού ξεκινά (όταν ξεκινήσει) η καινούργια διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

ΧΟΚΙΝΓΚ: H ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ- ΠΟΙΟΙΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ...

H ανθρωπότητα απειλείται από τους κινδύνους που η ίδια δημιούργησε, προειδοποιεί...
ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ προτείνοντας τον αποικισμό άλλων κόσμων ο οποίος, όμως δεν θα είναι εφικτός σε λιγότερο από εκατό χρόνια. Κι επειδή αυτό αργεί, μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον πλανήτη μας, υπογραμμίζει ο Βρετανός αστροφυσικός, ο οποίος, μπορεί να είναι εδώ και δεκαετίες παράλυτος και να επικοινωνεί μόνο μέσω ειδικού υπολογιστή, ωστόσο, ταράζει τα νερά κάθε φορά που μιλά για το μέλλον της ανθρωπότητας.

BILD: ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 71.000 ΔΟΛΑΡΙΑ.

Για να παραστούν οι εκλεκτοί του πλανήτη στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, που ...
ξεκινούν σε λίγες ώρες, θα χρειαστεί να καταβάλουν συνολικά το λιγότερο το ποσό των 71 χιλιάδων δολαρίων.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", για να παραστεί κανείς στο σημαντικότερο σημείο συνάντησης του επιχειρηματικού, οικονομικού και πολιτικού κόσμου θα πρέπει να γνωρίζει ότι για την τετραήμερη παραμονή του στο χιονισμένο Νταβός, θα βάλει γερά το χέρι στην τσέπη.

Αυτές είναι οι 10 πιο απίστευτες εφευρέσεις!

Αυτές είναι δέκα από τις πιο απίστευτες εφευρέσεις που
ξεχωρίζουν
για την ευρηματικότητα τους και την καινοτομία τους... Αυτό το βίντεο σαρώνει στο διαδίκτυο, και πρέπει να το δεις!

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις απίστευτες αυτές εφευρέσεις που θα σας κάνουν να απορείτε για την χρησιμότητα τους στην καθημερινή ζωή των Ιαπώνων.

Τιμητική εκδήλωση για 56 καθηγητές του ΑΠΘ - Δείτε αναλυτικά τη λίστα



56 Καθηγητές του ΑΠΘ, που έλαβαν κατά το 2015 τον τίτλο του ομότιμου, θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Η εκδήλωση συμβολίζει την επιθυμία της Πρυτανείας να τιμήσει τους Καθηγητές που πέρασαν από τα πανεπιστημιακά έδρανα, τα αμφιθέατρα και τα ερευνητικά εργαστήρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και συνέβαλαν στην πρόοδο και την ανάπτυξή του.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της Τελετής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/1/2016


                                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.