Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 21-1-2016



Βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη, στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.
 
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ορεινά τμήματα της Εύβοιας. Νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 8 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -5 έως 10 στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και στα ανοικτά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, πολύ κρύο νωρίς το πρωί και πιθανόν περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου