Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Διέγραψαν Καστελόριζο και Στρογγύλη από το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε' Δημοτικού - Ποιοι παίζουν τα παιχνίδια της Τουρκίας;«Διέγραψαν» από το επικαιροποιημένο βιβλίο Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη και το υπουργείο Παιδείας απαντά σαν να μην τρέχει τίποτα πως θα υπάρξει διόρθωση από το… νέο έτος. Απίστευτο. Παίζουν με τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας αν κάποιοι δεν παίζουν και τα παιχνίδια της Τουρκίας που θέλει να εξαφανίσει το Καστελόριζο από το Αιγαίο για να βάλει «πόδι» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Οι αργίες του 2015Δεν φαίνεται να μας κάνει και πολύ τη χάρη το 2015 με τις αργίες και τα τριήμερα, καθώς μόλις μία αργία του έτους πέφτει Παρασκευή και… βολεύει για τριήμερο!
Μαζί με την Καθαρά Δευτέρα και του Αγίου Πνεύματος, λοιπόν, σύνολο μόλις τρία είναι τα τριήμερα της καινούριας χρονιάς.
Δείτε τη λίστα με τις αργίες του 2015:

Γιατί δεν πρέπει να έχουν μουσική οι ιστοσελίδεςΓενικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να ανοίξει κανείς μια ιστοσελίδα, κάποιο blog ή κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα και να αρχίσει να παίζει μουσική.

Για τους περισσότερους από εμάς η μουσική στο background είναι αρκετά ενοχλητική για αρκετούς λόγους. Ας δούμε, λοιπόν, τους κυριότερους όσο πιο απλά γίνεται. 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Gimme some lovin'       Spencer Davis Group 1966


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τους πιστούς, για τον Μέγα Αγιασμό

Αγιασμός-1Ο Μεγάλος Ἁγιασμός τελεῖται κάθε χρόνο τήν 5η καί 6η Ἰανουαρίου.
Πολλοί εἶναι αὐτοί οἱ ὁποῖοι ρωτοῦν ἄν ὁ Ἁγιασμός αὐτός πίνεται, χρησιμοποιεῖται γιά ραντισμό, φυλάσσεται στά σπίτια καί ἄν ἀντικαθιστᾶ τή θεία Κοινωνία. Τό κείμενο πού ἀκολουθεῖ, μεταγλωττισμένο στή νεοελληνική, ἀποτελεῖ «εἰδική γνωμοδότηση περί τοῦ θέματος τοῦ Μεγάλου Ἁγιασμοῦ, δηλ. πῶς λαμβάνεται αὐτός παρά τῶν χριστιανῶν, ἐάν φυλάσσεται καί ἐάν ἀπ 'αὐτόν μεταλαμβάνουν »οἱ πιστοί, συνταχθέν ὑπό τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Πατρῶν κυροῦ Νικοδήμου. Ἀρχικῶς αὐτή δημοσιεύθηκε στά ΔΙΠΤΥΧΑ τοῦ ἔτους 1999, πρός ἐνημέρωση τῶν εὐλαβέστατων Ἐφημερίων καί πληροφόρηση τῶν πιστῶν.

Δύο πρώην υπουργοί στο εδώλιο


Μετά την παραπομπή τους για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» σε βαθμό πλημμελήματος, οι δικαστές...
του Συμβουλίου Εφετών στέλνουν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αυτή τη φορά, για να δικαστούν με κατηγορία κακουργηματική.

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω που όλοι πρέπει να διαβάσουμε ...


Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

5 πράγματα που δεν πρέπει να ξαναπετάξετε ΠΟΤΕ στα σκουπίδια...
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να πετάτε άφοβα στα σκουπίδια και μερικά άλλα που
απαγορεύεται δια ροπάλου να πετάτε. Δείτε ποιά είναι αυτά και μην τα ξαναπετάξετε ποτέ.

41 χρόνια μετά!!!

                          41 Χρόνια Μετά..

Χαμόγελα.....
Τη γλώσσα μας
την λέμε «μητρική», γιατί ο
πατέρας μιλάει σπάνια...

Αναπολώ την εποχή
που χρώσταγα μόνο μαθήματα...

Ψέματα της Συγκυβέρνησης: Το Βίντεο που Πρέπει να Δούν και οι Πέτρες!

Τι αλλάζει με τις άδειες διπλώματος οδήγησηςΤο δίπλωμα οδήγησης που είχε εκδοθεί από την Τροχαία θα πρέπει να αντικαταστήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων (50άρια) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.
Στους κατόχους των διπλωμάτων οδήγησης μοτποδηλάτων που έχει εκδώσει η Τροχαία , οι οποίοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 500.000, είχε δοθεί διετής προθεσμία, η οποία λήγει σε περίπου 20 ημέρες.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 5-1-2015


Επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς...
της Πελοποννήσου, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης περιμένουμε την Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Αρτόδεντρο: Το φρούτο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας


artodentro - to frouto pou mporei na lusei to problhma ths pagkosmias peinas 0
Εξωτερικά μοιάζει με ένα οποιοδήποτε άλλο φρούτο, όμως κρύβει κάτι πολύ σημαντικό.
Μοιάζει με φραγκοσυκιά, ωστόσο στη γεύση του είναι σαν βραστή πατάτα ή ψωμί, ιδιότητα από την οποία πήρε και το όνομά του.