Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης



Εκδήλωση για παιδιά διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 17.30 έως τις 20.00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).
Η εκδήλωση βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης «Το φουστάνι της Γης» που σχεδίασε η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, με αφορμή το βιβλίο της «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» και απευθύνεται σε 100 παιδιά, προερχόμενα από οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών.

Η Θέρμη εκπέμπει SOS για το Κέντρο Υγείας



Τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Θέρμης κρούει το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης.
Με ομόφωνη απόφαση και ψήφισμα καταγγέλλει τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές της απαξίωσης και της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, και απαιτεί ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δομών και του προσωπικού του.

Ποια δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης εντάσσονται σε πρόγραμμα αναβάθμισης



Την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.
Η πρώτη φάση του έργου αφορά σε τρεις σχολικές μονάδες: το 55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλισθεί από το δάνειο «Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της ΚτΥπ ΑΕ. Το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί το πρώτο τρίμηνο 2015, έτσι ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Αμερικανός ζητιάνος

             
                                         Είναι να μην σου βγει τ' όνομα!
                                                       ή Μας πήρανε χαμπάρι!!! 


                      Εμφάνιση noname
Η εικόνα που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου - Ένας ζητιάνος της Βοστώνης, ζητάει βοήθεια επειδή... είχε δάσκαλο τον Γιώργο Παπανδρέου
Απίστευτη φωτογραφία με ένα Αμερικανό ζητιάνο να χλευάζει τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας πλέον, Γιώργο Παπανδρέου.

«Οι καταθέσεις του χωριού φτάνουν αυτές της Μυκόνου»



Δουλεύουν, εργάζονται μέχρι και 18 ώρες καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο. Κατάφεραν ακόμα ..και τον τόπο που βρίσκεται το χωριό τους να τον αλλάξουν ριζικά με τη δουλειά τους, αφού μέχρι πριν από λίγα χρόνια εκεί ήταν ένας βάλτος με τα νερά που κατέληγαν και λίμναζαν από τη γύρω περιοχή. 

Καταρτήθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών



Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης, διάθεσης και διαθεσιμότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.
Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων ξεκινά από αύριο Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και λήγει στις 16 Δεκεμβρίου.

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου




Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της «λίστας Lagarde» αποφάσισε με βούλευμα του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ακυρώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας την εκλογή του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα



Ακυρώθηκε η εκλογή του νυν πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλή Μήτκα, έπειτα από απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Γιαννακουδάκης, καθηγητής Φυσικής Χημείας, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας της εκλογής του κ. Μήτκα, δικαιώθηκε μιας και βρέθηκε εκτός πρυτανικών εκλογών όταν το Συμβούλιο του Ιδρύματος θεώρησε ότι δεν έχει τα ουσιαστικά προσόντα που περιοριστικά ορίζονται στο νόμο προκειμένου να διεκδικήσει καν τη θέση.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Vita Mia Toni del Monaco


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Προκήρυξη 30 θέσεων μόνιμου προσωπικού στην ΕΛΣΤΑΤ






Για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο εστάλη η 6Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 30 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

ΕΡΤ3 ανοιχτή με κανονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα

                                         

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ (*****)

80.000 «αιώνιοι» φοιτητές διεγράφησαν από τα μητρώα AEI – TEI




Πάνω από 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές διεγράφησαν ήδη από τα μητρώα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, με την εκκαθάριση να συνεχίζεται.
Τους επόμενους, μήνες ο συνολικός αριθμός των διαγραφόμενων φοιτητών αναμένεται να φτάσει τους 150.000. Μόνο στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, στο Καποδιστριακό, σχεδόν 50.000 λιμνάζοντες φοιτητές αποτελούν παρελθόν και δεν βρίσκονται πλέον στα μητρώα του ιδρύματος, σύμφωνα με το Εθνος.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ




Όλοι έχουμε ακούσει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας σπιτικές συμβουλές και έξυπνα tips καθαριότητας. Ποια από αυτά, όμως, όντως κάνουν δουλειά; # Χρησιμοποίησε εφημερίδες για τα τζάμια Οι ίνες που περιέχουν οι εφημερίδες είναι πιο πυκνές από αυτές που περιέχει το χαρτί κουζίνας. Αυτό επιτρέπει στις εφημερίδες να απορροφούν τα υγρά και να μην σκίζονται εύκολα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ‏


Ο Henry Kissinger είχε αναφέρει «αν θέλετε να ελέγξετε τα έθνη ελέγξτε το πετρέλαιο, αν
θέλετε να ελέγξετε τους λαούς ελέγξτε τους σπόρους». Οι φυτικές καλλιέργειες εκ των οποίων παράγονται από τους γεωργούς οι σπόροι, είναι δημόσια ιδιοκτησία και αποτελούν κοινό αγαθό δηλαδή μπορούν να αναπαραχθούν από όλους.

Αίσχος: 13.000 ευρώ κοστολόγησε το ελληνικό κράτος την ζωή του άτυχου Φώτη Ανδρικόπουλου και τα 3.000 τα κράτησε η εφορία!


Όχι μόνο τους κόβουν τη μείωση πολυτέκνου από τη ΔΕΗ, επειδή πλέον, όπως τους λένε… είναι τρία παιδιά, αλλά και τα χρήματα που πήρε η οικογένεια ως ελάχιστη αποζημίωση για το θάνατο του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, φορολογήθηκαν από το κράτος.
 
Αυτό καταγγέλλει, όπως αναφέρει το patrastime.gr, η οικογένεια του εκλιπόντος, που τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη όλμου κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο.

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 11-12-2014


Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, και σημαντική επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στα...
ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης 260.000 στρεμμάτων στην Ελλάδα;


Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης 260.000 στρεμμάτων στην Ελλάδα;



Μπορείτε να φανταστείτε μια ακίνητη περιουσία, συνολικής έκτασης περίπου 260.000 στρεμμάτων να παραμένει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, αναξιοποίητη; Συμβαίνει, στην Ελλάδα της 6ετούς ύφεσης…
Μπορείτε να φανταστείτε μια ακίνητη περιουσία, συνολικής έκτασης περίπου 260.000 στρεμμάτων να παραμένει, σχεδόν εξ ολοκλήρου,

Κρητικοί βάζουν τέλος στους ιούς και τη γρίπη με νέο φυτικό χάπι


Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι επανάσταση.

Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή),

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες