Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης



Εκδήλωση για παιδιά διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 17.30 έως τις 20.00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).
Η εκδήλωση βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης «Το φουστάνι της Γης» που σχεδίασε η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, με αφορμή το βιβλίο της «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» και απευθύνεται σε 100 παιδιά, προερχόμενα από οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών.

Η συγγραφέας σε συνεργασία με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου θα διηγηθεί την ιστορία του βιβλίου, πάνω στην οποία θα στηθεί ένα δημιουργικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους πεταλούδες και θα δημιουργήσουν το Φουστάνι της Γης. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα τους προσφέρει το ειδικά κατασκευασμένο κουτί του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, στο οποίο περιλαμβάνεται το βιβλίο της, μία μικρογραφία του φουστανιού της γης και πεταλούδες που κατασκεύασαν παιδιά από εργαστήρια χειροτεχνίας και ζωγραφικής.
Στα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα διανεμηθεί κολατσιό, προσφορά του Ομίλου Εταιριών "Ελληνικά Πετρέλαια".
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, σε δήλωσή της τονίζει ότι είναι σημαντικό τα παιδιά, μέσα από ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ φαντασίας, να κατανοήσουν τη σημασία της διαφορετικότητας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου