Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου που τραβήχτηκε στην ιστορία

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου που τραβήχτηκε στην ιστορία



Διά χειρός Λουί Νταγκέρ τραβήχτηκε η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία, που απεικονίζει μία ...

αναγνωρίσιμη ανθρώπινη μορφή.
 
Ηταν το 1838, στους δρόμους του Παρισιού, όταν ο Γάλλος εφευρέτης πέτυχε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει.

Μέλι και κανέλα: Ενα φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουν οι γιατροί

Μέλι και κανέλα: Ενα φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουν οι γιατροί



Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα -Μύθοι, θρύλοι και άλλα παράδοξα για το νησάκι των Ιωαννίνων [εικόνες]


Το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα -Μύθοι, θρύλοι και άλλα παράδοξα για το νησάκι των Ιωαννίνων [εικόνες]


Το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο λόγος φυσικά για το νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, το οποίο, όμως, δεν έχει μόνο αυτή την πρωτοτυπία. Είναι επίσης το μοναδικό νησί λίμνης στον κόσμο χωρίς όνομα! 

Ενας Κρητικός στους σπουδαιότερους επιστήμονες του κόσμου -Εκείνοι που θα επηρεάσουν δραστικά τις ζωές μας

Ο Κρητικός που είναι ανάμεσα στους σπουδαιότερους επιστήμονες του κόσμου -Εκείνο


Τη λίστα με τους 3.200 σπουδαιότερους επιστήμονες του πλανήτη δημοσίευσε την Τρίτη η εταιρεία Thompson Reuters και πρόκειται για εκείνους που μέσω του έργου, των ερευνών και των δυνατοτήτων τους φαίνεται πως θα επηρεάσουν δραστικά την πορεία της επιστήμης και της ζωής μας τα επόμενα χρόνια.

Η λίστα Λαγκάρντ οδηγεί τον Διώτη στο εδώλιο



Σε δίκη ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Απαλλαγή για τον Καπελέρη, εισηγείται        

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος, ο οποίος εισηγείται παράλληλα την απαλλαγή του Γιάννη Καπελέρη, συγκατηγορούμενου του κ. Διώτη και προκατόχου του στην υπηρεσία.

Επανέλεγχος: Ποιοι συμβασιούχοι γλιτώνουν την απόλυση




Περισσότερες από 32.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων θα περάσουν από την «κρησάρα» του ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί εάν συνέτρεχαν οι μόνιμες προϋποθέσεις κατά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που αποδειχθούν παρατυπίες, ο υπάλληλος θα απολύεται αυτοδικαίως, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει αποζημίωση.

Ρακιντζής: Ιδού οι 14 “νόμοι της διαπλοκής” – Ποιες είναι οι υποθέσεις που “σβήστηκαν” οι ποινικές ευθύνες



Το καθεστώς ασυλίας σε δημόσιους λειτουργούς, που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε χαρακτηριστεί “τείχος προστασίας”, περιγράφει αναλυτικά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης προς απάντηση σε ερώτηση του Π. Καμμένου.

Bloomberg: Πώς η Ελλάδα θα βοηθήσει τον πλανήτη να μην... ξεμείνει από ελαιόλαδο

Bloomberg: Πώς η Ελλάδα θα βοηθήσει τον πλανήτη να μην... ξεμείνει από ελαιόλαδο



Με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι η παγκόσμια ζήτηση ελαιολάδου θα ξεπεράσει την προσφορά και την ισπανική παραγωγή να μειώνεται, τα πράγματα για τους Ελληνες παραγωγούς λαδιού μοιάζουν λίγο πιο ευοίωνα για φέτος. 
«Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να κατρακυλήσει το 2014-15 και η τιμή του να εκτοξευτεί,

Η επιστολή της Χανιώτισσας μάνας προς τον Σαμαρά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!



Μια συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε μια Χανιώτισσα η οποία έχει αναγκαστεί να μεταναστεύσει στο εξωτερικό λόγω κρίσης...


Διαβάστε την επιστολή:
"Στην εκδήλωση της Ο.Ν.Ε.Δ αποκαλέσατε τα παιδιά μας: «Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους».

Tραμ στη Θεσσαλονίκη- Που θα πηγαίνει, όλες οι στάσεις !!!



Mπορεί το Μετρό, που κατασκευάζεται τόσα χρόνια, να μην έχει ετοιμαστεί ακόμη, αλλά οι
Θεσσαλονικείς σχεδιάζουν ήδη το νέο μέσο μαζικής μεταφοράς που σε συνδυασμό με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο λόγος για το τραμ Θεσσαλονίκης, του οποίου το πρώτο κομμάτι αναμένεται να δοθεί στο κοινό στα τέλη του 2020.

Πώς θα καταλάβετε αν τα ποτά στα μπαράκια είναι «μπόμπες»








Μετά από ένα ξέφρενο βράδυ με φίλους ξυπνήσατε ..
με βαρύ κεφάλι, κακή διάθεση, ανακατωσούρα, προβλήματα στο στομάχι και χωρίς να θυμάστε όλα όσα έγιναν;
Κατά πάσα πιθανότητα ήπιατε περισσότερο από όσο αντέχατε.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Another Brick In The Wall Pink Floyd

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Τακτοποιούνται ξανά τα αυθαίρετα - Τι θα ισχύσει για 780.000 ιδιοκτήτες




Νέος κύκλος δηλώσεων αυθαιρέτων αρχίζει για συνολικά 780.000 ιδιοκτήτες, που έχουν μπει στους νόμους τακτοποίησης των ετών 2011 και 2013, στην περίπτωση που εκδοθεί νέα ακυρωτική απόφαση από το ΣτΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέο νόμο, τον τρίτο κατά σειρά, για να παρατείνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το νομοθετικό πλαίσιο τακτοποίησης των αυθαιρέτων με πρόστιμο.

Δωρεάν μαστογραφία για άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία των ΑΝ.ΕΛ.






Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στη Θεσσαλονίκη για το μήνα Νοέμβριο διοργανώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και τη Γραμματεία Γυναικών και Στήριξης Ελληνικής Οικογένειας.

Επαναφέρονται μερικά δρομολόγια μετά τα μεσάνυχτα από τον ΟΑΣΘ



Την επαναφορά ορισμένων από τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια του ΟΑΣΘ που κόπηκαν για οικονομικούς λόγους, πρότεινε ο πρόεδρος του οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης. 
Ο κ.Στεφανίδης δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι η πρώτη πρότασή του αφορά καταρχήν την γραμμή 78Ν που θα προστεθούν δύο ακόμη δρομολόγια και την επαναφορά των γραμμών 27 και 14 στη μεταμεσονύχτια ζώνη. Η δεύτερη πρόταση του αφορά εκτός των παραπάνω και την «νυχτερινή επέκταση» της γραμμής 3.

Οι πολιτικές εφημερίδες



Media
Οι πολιτικές εφημερίδες

Πώς κολλάμε και πώς αποφεύγουμε τους ιούς στο Facebook;






Το παρακάτω κείμενό είναι ενδεικτικό και αφορά μόνο μια μορφή "ιων" που συναντάμε στο Facebook. Στηρίζεται στην πολύχρονη εμπειρία χρηστών του FB. Οι ιοί που αναφερόμαστε είναι του είδους που κυκλοφορούν με την μορφή μολυσμένων συνημμένων αρχείων στο facebook, ή μπορούν να μας εμφανίζουν ότι στέλνουμε μήνυμα, ή δημοσιεύουμε ροζ αναρτήσεις, ή στέλνουμε μολυσμένα άμεσα μνήματα σε φίλους μας.