Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Νοικιάζουν μέχρι και τα… τροχόσπιτα στον Πλαταμώνα


Νοικιάζουν μέχρι και τα… τροχόσπιτα στον Πλαταμώνα

Το παλιό Ελληνικό Σχολείο

Εμείς οι νεο-Έλληνες πάντα νοσταλγούμε. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το παλαιότερο είναι καλύτερο. Προφανώς δεν είναι πάντα έτσι. Όμως ψυχολογικά ο άνθρωπος νοσταλγεί πάντα εκείνο που δεν έχει. Πολλές φορές δε ωραιοποιεί παλαιότερες απλούστερες κοινωνικές δομείς, ίσως επειδή οι απαιτήσεις της εποχής εκείνης ήταν λιγότερες και μάλλον ευκολώτερες. Αξίζει πάντως να δούμε κάποιες φωτογραφίες από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, που απεικονίζουν τη μαθητική ζωή σε Σχολεία της Πατρίδας μας.

Ασύλληπτη φάρσα σε καφέ της Νέας Υόρκης σαρώνει παγκοσμίως!


Κι εκεί που πίνετε χαλαρά το καφεδάκι σας σε μια καφετέρια, στο διπλανό τραπέζι ξακινάει ένας καβγάς. Η κοπέλα θυμώνει και σπέρνει το χάος...





Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο












Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να μπορούμε να έχουμε πάντα ολόφρεσκο ψάρι στο τραπέζι μας...

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε πόσο φρέσκο είναι ένα ψάρι:
1)Μυρίστε το: πρέπει να έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά ιωδίου και θάλασσας. Να μην μυρίζει έντονη και ενοχλητική ψαρίλα, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πως έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια.

Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο (ΦΩΤΟ)


κουνουπια





Ένας φυσικός αλλά και οικονομικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια είναι η παγίδα φτιαγμένη από πλαστικόμπουκάλι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • 200 χιλιοστά του λίτρου νερό
  • 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

Οι Έλληνες πρώτοι στην Ε.Ε σε αυτοαπασχολούμενους


αυτοαπασχολούμενοι






Ένα ακόμη ρεκόρ για τη χώρα μας, αυτό του υψηλότερου ποσοστού αυτοαπασχολούμενων στην Ευρώπη σύμφωνα με ανάλυση  όπως προκύπτει  του βρετανικού Ινστιτούτου για Έρευνες Δημόσιας Πολιτικής (IPPR).

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Απίστευτες γκάφες που κάνουν αξιολάτρευτα παιδιά πιστεύοντας πως θα τα καταφέρουν όπως οι μεγάλοι [εικόνες]

Απίστευτες γκάφες που κάνουν αξιολάτρευτα παιδιά πιστεύοντας πως θα τα καταφέρουν όπως οι μεγάλοι [εικόνες]

Έχουν αυτοπεποίθηση, νιώθουν σιγουριά, ίσως και μια μικρή υπερδιέγερση αφού ο μπαμπάς ή η μαμά τα καταγράφουν στην κάμερα. Κι όμως συχνά τα παιδιά μπορούν να κάνουν τις πιο αστείες γκάφες.
Το buzzfeed εντόπισε μια σειρά τέτοιων εικόνων: από τον μάγο, μέχρι τον ώριμο αναγνώστη βιβλίων, αυτά τα μικρά τα κάνουν όλα λάθος…

Πατήσατε αχινό; Δείτε τί πρέπει να κάνετε



Οι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια τα οποία συναντάμε σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ειδικότερα, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος.

ΚΕΠΚΑ: Πώς να μην πέσετε θύματα αετονύχηδων τον Δεκαπενταύγουστο


ΚΕΠΚΑ: Πώς να μην πέσετε θύματα αετονύχηδων τον Δεκαπενταύγουστο






Αναλυτικά τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Συμβουλές για να μην πέσουν θύματα «αετονύχηδων» οι καταναλωτές κατά τον Δεκαπενταύγουστο δίνει το ΚΕΠΚΑ - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Το τραίνο που δεν σταματά......


.Όλοι βγάζουν φορολογική ενημερότητα










    Κάθε φορολογούμενος είναι σε θέση να λάβει αποδεικτικό της φορολογικής ενημερότητας ακόμη και εάν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.
    Σύμφωνα με διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ληξιπρόθεσμα από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ή τον φόρο εισοδήματος κτ.λ μπορούν να μπαίνουν στον λογαριασμό τους στο taxis και να παίρνουνπιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας με ισχύ δύο μηνών.

Διατηρητέο της οδού Αναγεννήσεως: Μεταρέπεται σε μουσείο κόμικ








Το μουσείο των κόμικ θα στεγάσει το περίφημο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, ανάδειξης του πλούσιου εσωτερικού διακόσμου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Καμάρα, Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη άλλαζε γύρω της





Ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της πόλης, ένα μεγαλοπρεπέστατο απομεινάρι της πλούσιας ιστορίας της.

Μια σπουδαία φωτογραφική περιήγηση για την Καμάρα και τις αλλαγές στην πόλη γύρω από αυτή, με το πέρασμα των χρόνων.

Μια πολύ σημαντική δουλειά από την ομάδα: Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Το συγκινητικό VIDEO Έλληνα σπουδαστή για την ενδοοικογενειακή βία







Η ενδοοικογενειακή βία για κάποιους είναι ένας καθημερινός εφιάλτης που ζουν και δεν τολμούν να πουν! Άλλοι πάλι ξέρουν την γίνεται δίπλα τους αλλά δεν ανοίγουν το στόμα τους με την δικαιολογία: "τι με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του". Σίγουρα αν δείτε αυτό το ολιγόλεπτο video που δημιούργησε ο Άγγελος Ροδιτάκης, ένας Έλληνας σπουδαστής, θα θυμώσετε για όσα μπορούν να συμβαίνουν στο διπλανό σας σπίτι

Πενήντα χρόνια στο έλεος αρχαιοκαπήλων η Αμφίπολη!


Πενήντα χρόνια στο έλεος αρχαιοκαπήλων η Αμφίπολη!






Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το 1965 έχουν ξεκινήσει οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη και ενώ όλοι οι αρχαιολόγοι συμφωνούσαν ότι «κάτι σπουδαίο κρύβεται στην περιοχή», για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ο χώρος εγκαταλείφθηκε στο έλεος αρχαιοκάπηλων!

Ο καιρός σήμερα- Δεκαπενταύγουστος με καύσωνα






Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή 17/08, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να αναμένονται διήμερο 15-16/08, οπότε οι μέγιστες τιμές σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς. Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και μεγάλα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν τοπικά στη Νότια Κρήτη και στην ανατολική Ρόδο.

Τι θα γίνει με τους 100.000 δανειολήπτες, που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ


oejk1





Καμία ρύθμιση, παρά τις εξαγγελίες, δεν έχει γίνει ακόμα για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν με επιδότηση ενοικίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), με αποτέλεσμα περίπου 100.000 δανειολήπτες να βρίσκονται στον αέρα.

Βόλος-Στα... αζήτητα 8χρονο κοριτσάκι από τη Ρουμανία

Βόλος-Στα... αζήτητα 8χρονο κοριτσάκι από τη ΡουμανίαΣτα... αζήτητα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Ρουμανία, που μάζεψαν αστυνομικοί από τους δρόμους και μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης

ellinikokaleidoskopio