Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

.Όλοι βγάζουν φορολογική ενημερότητα










    Κάθε φορολογούμενος είναι σε θέση να λάβει αποδεικτικό της φορολογικής ενημερότητας ακόμη και εάν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.
    Σύμφωνα με διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ληξιπρόθεσμα από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ή τον φόρο εισοδήματος κτ.λ μπορούν να μπαίνουν στον λογαριασμό τους στο taxis και να παίρνουνπιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας με ισχύ δύο μηνών.
    Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμη και όσοι δηλαδή έχουν χρέη στην εφορία, θα μπορούν να πηγαίνουνε σε οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο και να παίρνουν αποδεικτικό ενημερότητας ισχύος ενός μήνα.
    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.)του υπουργείου Οικονομικών.
    Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα.
    Αναφορικά με τον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα, υπογράμμισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου