Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΧΙΛΙΑ ΝΗΣΙΑ



1. Tα «Χίλια Νησιά είναι ένα σύμπλεγμα απο νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια της λίμνης Οντάριο. Απλώνονται σε μία έκταση περίπου 80χλμ από το Kingston Ta καναδέζικα νησιά ανήκουν στην επαρχία του Οντάριο ενώ τα Αμερικάνικα στην πολιτεία της Νεάς Υόρκης .

Την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο με καραβάκι στο Θερμαϊκό

Την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο με καραβάκι στο ΘερμαϊκόΞεκινά την Παρασκευή το ταξίδι του στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ο «Κωσταντής» το πρώτο πλοίο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας
της Κάτιας Γερακαρίτου
Ξεκινά την Παρασκευή το ταξίδι του στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ο «Κωσταντής» το πρώτο πλοίο που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Το σενάριο κυβερνητικής αστάθειας μετά τις 25 Μαΐου θέτει σε επιφυλακή τις Ε.Δ. για πιθανή τουρκική προβοκάτσια






leopard 2Η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα, με τους πολίτες να κρατούν στάση «αναμονής» και να μην εκδηλώνουν τις προθέσεις τους λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά τις 25 Μαΐου, όπου θα έχουν διεξαχθεί και οι Ευρωεκλογές. Ακόμη και αυτό της παρατεταμένης ακυβερνησίας.
Τα ποσοστά των αναποφάσιστων είναι ακόμη πολύ υψηλά, ενώ όπως παραδέχονται οι δημοσκόποι, ένας τεράστιος αριθμός από τους ερωτηθέντες αρνείται να απαντήσει τι θα ψηφίσει, όπως επίσης και δίνει σκοπίμως λανθασμένη απάντηση.

γη από διαστημικό σταθμό- chris hadfield -(2013)



1. Φωτογραφιες του Chris Hadfield απο το Διεθνη Διαστημικο Σταθμο ISSEnjoy,dkom 2. Βραχωδες τοπιο στην Αφρικη με δελφινι 23.02.13 3. Αυτη η μπλε Αφρικη ειναι η λιμνη Taupo στη Ν. Ζηλανδια 07.02.13 4. Αμαζονιος 06.02.13

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Συμβαίνει τώρα!

χωρίς τίτλοΔεν ξέρω τι άλλο τίτλο θα μπορούσα να βάλω για να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο μήνυμα.

Συμβαίνει τώρα!

ΒΕΡΓΙΝΑ: ΝΕΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ.



    Περίτεχνη ζωγραφική διακόσμηση στους τοίχους, κομψές λευκές λήκυθοι, χρυσά κοσμήματα, χρυσοποίκιλτα όπλα, πολύτιμα αγγεία και σκεύη, αντικείμενα από ελεφαντόδοντο και κεχριμπάρι, αλλά και ένα σιδερένιο ξίφος ανασυνθέτουν την ιστορία των Μακεδόνων, στην ταφική συστάδα των Τημενιδών, στη Βεργίνα.
    Είκοσι τάφοι με εντυπωσιακή διακόσμηση και πλούσια κτερίσματα, τρεις από τους οποίους έχουν μνημειακές μαρμάρινες πόρτες και προσόψεις που θυμίζουν ναούς, έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.
    Τους πέντε νέους βασιλικούς τάφους που έφερε στο φως φέτος η αρχαιολογική σκαπάνη, μαζί και όλα τα ευρήματα από το ταφικό μνημείο των Τημενιδών παρουσίασε τον Μάρτιο ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου η διευθύντρια της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,Αγγελική Κοτταρίδη.    Η ομιλία έγινε κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 27ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, στη Θεσσαλονίκη. 

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα που κρατιούνται χέρι χέρι

ΒΙΝΤΕΟ-Τα μονοζυγωτικά δίδυμα που κρατιούνται χέρι χέριΕίναι ήδη οι καλύτερες φίλες. Μοιράστηκαν τον ίδιο αμνιακό σάκο και τον ίδιο πλακούντα κι όταν βγήκαν από την κοιλιά της μαμάς τους, κρατιόντουσαν ήδη από το χέρι.

40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις

40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις
40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις 
Δεν έχουν απογραφεί ως σήμερα 833 συνταξιούχοι του δημοσίου, από τους οποίους οι 415 είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/ Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 2.999 συνταξιούχων με ημερομηνία προγενέστερη τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη διαγραφή τους από τα μητρώα του δημοσίου.

Απάτη με συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ρεύματος και βενζίνης έως 75%

Στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία προειδοποιεί με κυρώσεις τόσο τις εταιρείες που τα αδιαθέτου, όσο και τη Google Greece που τη διαφημίζει, έχουν μπει επιτήδειοι που πωλούν μέσω Ιντερνετ συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ρεύματος στο σπίτι και βενζίνης στο αυτοκίνητο. Φυσικά, κανένας από τους καταναλωτές που έπεσε στην παγίδα και αγόρασε τις εν λόγω συσκευές δεν είδε κάποια μείωση στο λογαριασμό.

Ρωσική «απόβαση» στη Χαλκιδική με επενδύσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ


    Τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ θα είναι οι επενδύσεις που ετοιμάζουν να κάνουν Ρώσοι μεγαλοεπενδυτές στην Χαλκιδική, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.
    Μάλιστα, από τις ογκώδεις επενδύσει, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα περί τις 10.000 θέσεις εργασίας. Στόχος των Ρώσων είναι η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων και εξοχικών κατοικιών.
Pomegranate Wellness Spa Hotel
    Tο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel είναι επένδυση ρωσικών κεφαλαίων, η οποία ξεπέρασε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Επενδυτής, τα 25 εκατ. ευρώ και δημιούργησε διακόσιες νέες θέσεις εργασίας.

Εξελέγη ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος για το 2014, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες


Την επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο πανηγυρίζει από χθες ένας υποψήφιος στην Ελλάδα, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος που βγαίνει στις εκλογές του 2014, μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες.


Νυχτερινή Εργασία & Διατροφή



    Οι σωματικές λειτουργίες ακολουθούν ένα βιολογικά προγραμματισμένο ρυθμό όλο το 24ωρο, τον λεγόμενο κιρκάδιο ρυθμό. Ο ύπνος, η εγρήγορση, το βάδισμα, η όρεξη, η πέψη, η έκκριση ορμονών, η πνευματική και σωματική απόδοση, η θερμοκρασία του σώματος και άλλα στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς ρυθμίζονται από τον κιρκαδιανό κύκλο. Χάρη σε αυτές τις σταθερές διεργασίες οι άνθρωποι είναι πιο δραστήριοι την ημέρα και λιγότερο τη νύχτα. Ουσιαστικά οι άνθρωποι που εργάζονται νύχτα πρέπει να λειτουργήσουν αντίθετα με τη φυσιολογία του οργανισμού τους. Έτσι είναι επόμενο η εργασία που πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες να αποτελεί αρκετά στρεσογόνο κατάσταση για το σώμα. Φυσικά από αυτή την κατάσταση επηρεάζονται και η διατροφή τους και κατ’ επέκταση το σωματικό βάρος και η υγεία τους.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Χταπόδι ξεβιδώνει βάζο

Σε μία γυάλα με νερό, ένας Ιάπωνας εγκλωβίζει ένα χταπόδι μέσα σε βάζο, κλείνοντας το πώμα. Στη συνέχεια το χταπόδι, τοποθετεί τις βεντούζες των πλοκαμιών του στο πώμα, το ξεβιδώνει και…

Zητούνται... κληρονόμοι



Δεν είναι και λίγο να ξυπνάς ένα πρωί και μέσω ενός γράμματος να μαθαίνεις ότι συγγενής σου από την... εξωτική Μαδρίτη της Ισπανίας σού άφησε κληρονομιά εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.124 αυτοκτονίες από το 2009 μέχρι το 2012

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.124 αυτοκτονίες από το 2009 μέχρι το 2012
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο: Πρίν ψηφίσω να μην ξεχάσω: Μέσα στην κρίση οι αυτοκτονίες παρουσίασαν αύξηση πάνω από 44% ενώ το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 272,7%!

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Μια ιστορική βόλτα κατά μήκος των τειχών της Θεσσαλονίκης


Ένας περίπατος στην ιστορία της πόλης που ξεκινάει από το Συντριβάνι, ανηφορίζει στα Κάστρα, συνεχίζει στις Συκιές και καταλήγει στο Τοπ Χανέ.

ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ. Πάμε στις κάλπες με οργή και τιμωρούμε.



kalpi-ekloges-1
Εμείς οι πολίτες, έχουμε δύο δυνατότητες για να αλλάξουμε τα πολιτικά πράγματα. Είτε να εξεγερθούμε και να ανατρέψουμε το εξουσιαστικό σύστημα, είτε να συμμετέχουμε, σύμφωνα με τους όρους που βάζει το ίδιο το σύστημα. Δηλαδή με τη μόνη δυνατότητα που μας δίνει, με την ψήφο μας για την εκλογή των «αντιπροσώπων» μας και μόνο. Προφανώς δεν συνιστούμε την πρώτη δυνατότητα.

Αρχίζουν το καλοκαίρι τα έργα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας


      Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την οριστική διαμόρφωση του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας, ο οποίος ακόμη μέχρι και σήμερα λειτουργεί με πολλά προβλήματα, αφού εξακολουθεί να καταλαμβάνεται από δίκυκλα και αυτοκίνητα.
    Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης κινήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του άξονα της Αγίας Σοφίας βάσει της μελέτης που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.