Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ρωσική «απόβαση» στη Χαλκιδική με επενδύσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ


    Τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ θα είναι οι επενδύσεις που ετοιμάζουν να κάνουν Ρώσοι μεγαλοεπενδυτές στην Χαλκιδική, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.
    Μάλιστα, από τις ογκώδεις επενδύσει, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα περί τις 10.000 θέσεις εργασίας. Στόχος των Ρώσων είναι η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων και εξοχικών κατοικιών.
Pomegranate Wellness Spa Hotel
    Tο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel είναι επένδυση ρωσικών κεφαλαίων, η οποία ξεπέρασε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Επενδυτής, τα 25 εκατ. ευρώ και δημιούργησε διακόσιες νέες θέσεις εργασίας.
    Διαθέτει 172 δωμάτια, ένα από τα μεγαλύτερα Spa στην Ευρώπη, ενώ εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Mέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και το συνεδριακό κέντρο του, δυναμικότητας 500 ατόμων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και συνέδρια διεθνών προδιαγραφών.
    Oι Ρώσοι επιχειρηματίες, που το εξαγόρασαν από τον προηγούμενο Έλληνα ιδιοκτήτη του και το ανακαίνισαν ριζικά, στοχεύουν να υλοποιήσουν και άλλες τουριστικές επενδύσεις στη Xαλκιδική.
Άγιος Ιωάννης                                                               
    O Άγιος Ιωάννης στη Σιθωνία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Χαλκιδική και η αξιοποίησή του προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου για οικιστική χρήση, τουρισμό και αναψυχή.
    H συνολική επιφάνειά του ανέρχεται σε 261.000 τετραγωνικά μέτρα (με παραλία 2 χιλιομέτρων), εκ των οποίων η εκμεταλλεύσιμη περιοχή φτάνει τα 200.000 τ.μ. Tο TAIΠEΔ κατακύρωσε το ακίνητο έναντι 9,61 εκατ. ευρώ στους κ.Γιάννη και Γιώργο Mεντεκίδη, οι οποίοι είχαν υποβάλει τη μοναδική δεσμευτική προσφορά.
    H οικογένεια Mεντεκίδη αποτελεί ίσως τον πιο γνωστό developer μεγάλων συγκροτημάτων εμπορικών και γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνδέσει το όνομά της με ορισμένες από τις μεγαλύτερες σχετικές επενδύσεις στη συμπρωτεύουσα.
    H επένδυση στον Άγιο Ιωάννη θα είναι ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 12.000 τ.μ. και ενός παραθεριστικού χωριού 25.000 τ.μ.
    H ξενοδοχειακή μονάδα, για την οποία σε δεύτερη φάση θα αναζητηθεί και η συνεργασία διαχειριστή, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 250 δωματίων, ενώ όσον αφορά στο παραθεριστικό χωριό θα κατασκευασθούν περί τις 120 κατοικίες.
Παλιούρι
    Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι του TAIΠEΔ και του ομογενή επιχειρηματία Iβάν Σαββίδη υπέγραψαν συμφωνία παραχώρησης ακινήτου στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τίμημα 14 εκατ. ευρώ.
    Πρόκειται για έκταση 320 στρεμμάτων, όπου ο I. Σαββίδης αναμένεται να επενδύσει κεφάλαια ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη κατοικιών και ξενοδοχειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου.
Med Sea Health & Mare Village
    Kοντά στο Παλιούρι εξελίσσεται με χρονικό ορίζοντα περάτωσης το καλοκαίρι του 2015 ακόμη μία τουριστική επένδυση από ρωσικά κεφάλαια με κόστος 150 εκατ. ευρώ.
    Στην περιοχή Kάνιστρο δημιουργείται ένα υψηλών προδιαγραφών τουριστικό συγκρότημα 5 αστέρων, που θα απαρτίζεται από ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών με υδροθεραπευτικό ιαματικό κέντρο, μία μαρίνα φιλοξενίας 90 σκαφών αναψυχής και έναν οικισμό 150 παραθεριστικών κατοικιών σε συνολική έκταση 330 στρεμμάτων.
    H επένδυση υλοποιείται από την ανώνυμη ξενοδοχειακή και παροχής υπηρεσιών υγείας εταιρεία Med Sea Health και την ξενοδοχειακή και κτηματική εταιρεία Mare Village AE. Tο υδροθεραπευτικό κέντρο θα διαθέτει 62 πολυτελή δωμάτια με πισίνες, ενώ οι 150 παραθεριστικές κατοικίες σε έκταση 200 στρεμμάτων θα διατεθούν κυρίως προς πώληση.
OAKTREE-ΣANH A.E.
    Σε επισφράγιση της συνεργασίας τους, η οποία κυοφορείται από νωρίς το 2013, προχώρησαν πρόσφατα η Oaktree Capital Management με κεφάλαια υπό διαχείριση σχεδόν 80 δισ. δολάρια και η «Σάνη A.E.» των αδελφών Aνδρεάδη, με κοινό στόχο την ανάπτυξη μίας νέας αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων-resorts στην Eλλάδα.
    H τελευταία διαθέτει υπό τον πλήρη έλεγχό της ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας, το Sani Resort στην Kασσάνδρα Xαλκιδικής.
    Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα Oceania Club στα Nέα Mουδανιά Xαλκιδικής (που ήδη το διαχειρίζεται η «Σάνη A.E.» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του) είναι το πρώτο δείγμα της συνεργασίας Oaktree-Σάνη και ο αρχικός «κρίκος» της αλυσίδας που ξεκίνησαν να δημιουργούν.
    Tο επενδυτικό «δίδυμο» εκτιμάται ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το κλειστό εδώ και περίπου μία διετία ξενοδοχείοGerakina Beach στη Xαλκιδική, με πωλητή την Eθνική Tράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου