Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο με καραβάκι στο Θερμαϊκό

Την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο με καραβάκι στο ΘερμαϊκόΞεκινά την Παρασκευή το ταξίδι του στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ο «Κωσταντής» το πρώτο πλοίο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας
της Κάτιας Γερακαρίτου
Ξεκινά την Παρασκευή το ταξίδι του στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ο «Κωσταντής» το πρώτο πλοίο που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Το καράβι 170 θέσεων αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη και θα αράξει αρχικά είτε στην Καλαμαριά, είτε στην Περαία. Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο πλοικτήτηςΕμμανουήλ Κάιλας, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν καθοριστεί οι ώρες των δρομολογίων.
«Ξεκινάμε την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο θα ορίσουμε τις ώρες που θα γίνεται η διαδρομή και τις επόμενες μέρες θα καθοριστεί το ωράριο που θα ακολουθείται μέχρι τον Οκτώβριο» υπογράμμισε. «Όλες αυτές τις ημέρες τακτοποιούνται τα χαρτιά που απαιτούνται για το καράβι» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, σημειώνοντας ότι παράλληλα και τα άλλα δύο πλοία περνούν αυτή την περίοδο επιθεώρηση από το υπουργείο Ναυτιλίας.  
Ο πλοιοκτήτης Εμμανουήλ Κάιλας εκτιμά ότι «η Θεσσαλονίκη θα αγκαλιάσει το συγκεκριμένο μέσο, καθώς το παραλιακό μέτωπο έχει το ρομαντισμό του». Σημείωσε βέβαια ότι δεν θα καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης, αλλά θα δώσει μια δυνατότητα σε κάποιους να το δουν ως μέσο μεταφοράς.  
Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα διαρκούν περίπου πενήντα λεπτά και το εισιτήριο θα είναι 2,5 ευρώ.
Αναφορικά με τη μόνιμη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η  προγραμματική σύμβαση για τη μελετητική ωρίμανση του έργου υπεγράφη στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι μελέτες για τις χερσαίες υποδομές αναμένεται να είναι έτοιμες σε έναν χρόνο. Σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες και οι μελέτες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου