Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018



Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όμως από νωρίς το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρότερες και θα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Κάθε στιγμή ζωής είναι μια μάχη, μια απόφαση, μια γεμάτη νόημα επιλογή.



Σταμάτα να είσαι ψευτο-καλούλης! Γίνε σκληρός, δηλαδή αληθινός, πρώτα με τον εαυτό σου. Συνεπής, υπεύθυνος, στοχευμένος, λιτός, φλογερός, άπληστος και μαζί ολιγαρκής.
Κάθε στιγμή ζωής είναι μια μάχη, μια απόφαση, μια γεμάτη νόημα επιλογή.
Μην υποτιμάς καμιά στιγμή, κανένα σου λόγο, καμιά σου σκέψη, κανέναν και τίποτα.

Χτύπησες παρκαρισμένο; Γιατί να σηκωθείς να φύγεις;

Ποια η λογική να χτυπήσεις παρκαρισμένο αμάξι και να σηκωθείς να φύγεις, εφόσον υπάρχουν οι ασφάλειες για να λύνουν τέτοια θέματα; Εσείς τι λέτε;

Για ποιο λόγο να χτυπήσεις παρκαρισμένο και να φύγεις; Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον μια τέτοια περίπτωση (είτε για δικό μας αμάξι, είτε για αμάξι φίλου).

Έστειλαν παντού ηχηρό μήνυμα


Κι όμως, έγινε το θαύμα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες συνειδητοποίησαν την ισχύ τους και κατάλαβαν την υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν το έθνος, την ιστορία, τον πολιτισμό και την πατρίδα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ξύπνησαν από τον λήθαργο της παράδοσης στο... μοιραίο.

Θεσσαλονίκη: Αποκριάτες γιορτές στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης



Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοιμάζει για την περίοδο της αποκριάς ο Δήμος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, στις δημοτικές κοινότητες. «Οι εκδηλώσεις μας στοχεύουν και πάλι να εξελιχθούν σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Σας περιμένουμε όλους και όλες να ξεφαντώσουμε», αναφέρει ο Δήμος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι γονείς ξεπερνούν τα παιδιά τους στη χρήση των social media



Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο η χθεσινή

Το Διαδίκτυο παραμένει ιδιαίτερα μεταβλητό και τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατο ρυθμό, οπότε "οφείλουμε να είμαστε αναγκαστικά σε μια διαδικασία δια βίου εκπαίδευσης έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές, τις προκλήσεις αλλά και τους κινδύνους" τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,

Ενός συλλαλητηρίου μύρια έπονται. Παραμιλάει η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr /iatrikanea

Είναι γεγονός ότι τo συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη αλλά και αυτό της Αθήνας ήταν μεγαλειώδες. Οι πιο παλιοί που θυμούνται από τις λαοθάλασσες των μεγάλων αρχηγών είτε τις έβλεπαν στην τηλεόραση είτε ήταν παρόντες μπορούν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος δεν ήταν ούτε 90000, ούτε 140000 αλλά πολύ περισσότεροι. 

Σκάνδαλο Novartis: Μίζες – μαμούθ 50 εκατ. ευρώ σε πολιτικούς

Περίπου 50 εκατ. ευρώ παράνομων αμοιβών φαίνεται να περιλαμβάνει η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως αναφέρουν η δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες συνολικά αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015, τα οποία φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Ποια δικαιολογητικά ανοίγουν τον δρόμο για απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία

  • Πέντε δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στην εφορία για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία.
  • Στα δικαιολογητικά περιλαμβάνονται τα εξής:
    • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου της απαλλαγής και ληξιαρχική πράξη γάμου ή γέννησης τέκνου, κατά περίπτωση, εφόσον τα στοιχεία του γάμου ή της γέννησης δεν προκύπτουν από το πιστοποιητικό.

ΣτΕ: Εντός οκτώ μηνών τα αναδρομικά των ενστόλων

Εντός οκτώ μηνών πρέπει να συμμορφωθεί το υπουργείο Οικονομικών στις δικαστικές αποφάσεις για αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών και των συντάξεων των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί υψηλό πρόστιμο (διοικητική κύρωση) στο κράτος, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από το ΣτΕ.

Πόσο μειώθηκε η χρήση πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ - Τι δείχνουν οι μετρήσεις



Μεγάλη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στα σουπερμάρκετ τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας σχετικής νομοθεσίας διαπιστώνει το IEΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), παρατηρώντας πάντως ότι δεν επιτυγχάνεται ακόμα ο στόχος που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για 90 λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/2/2018

                                                                        
                   

                                                                        

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων