Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ενός συλλαλητηρίου μύρια έπονται. Παραμιλάει η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr /iatrikanea

Είναι γεγονός ότι τo συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη αλλά και αυτό της Αθήνας ήταν μεγαλειώδες. Οι πιο παλιοί που θυμούνται από τις λαοθάλασσες των μεγάλων αρχηγών είτε τις έβλεπαν στην τηλεόραση είτε ήταν παρόντες μπορούν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος δεν ήταν ούτε 90000, ούτε 140000 αλλά πολύ περισσότεροι. Σίγουρο είναι ότι κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν είχαν και δεν έχουν δυνατότητα να βγάλουν στον δρόμο, τόσο κόσμο.

Και τι έγινε άραγε και βγήκε όλος αυτός ο κόσμος στον δρόμο;

Αν ρωτήσουμε αυτόν τον κόσμο θα καταλάβουμε ότι κατά βάθος όλοι μέσα τους ήταν θυμωμένοι. Οι άνθρωποι έλεγαν αν τους ρωτούσαμε ότι όλοι που κυβέρνησαν τα μνημονιακά χρόνια μας ρήμαξαν τις δουλειές μας, μείναμε άνεργοι, μειώθηκε ο μισθός μας, μειώθηκε η σύνταξή μας, και συνεχίζουν να μας βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας και το χειρότερο μας κοροϊδεύουν και από πάνω, αφού μας λένε "τι να κάνουμε φταίνε οι δανειστές μας". Απλά οι τελευταίοι κυβερνώντες είναι απροκάλυπτοι, όχι μόνο γιατί δεν έκαναν τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί αλλά κάνουν εντελώς τα αντίθετα και μετά σου λένε "μη μιλάς τον Σεπτέμβριο του 2015 εσύ με ψήφισες άρα ήξερες"!!!. Οπότε όλος αυτός ο κόσμος "έσκασε" όταν άκουσε ότι μετά από αυτόν τον οικονομικό ορυμαγδό θα φτάσουμε να ξεπουλήσουμε και την ίδια μας την χώρα.
Έτσι βγήκε στους δρόμους....


Η κυβέρνηση;
Δεν πίστευε στα μάτια της.... αφού σου λέει τις συγκεντρώσεις τις κάνω εγώ - η αριστερά- ή καλύτερα 'ήμουν εγώ ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαζα κόσμο στους δρόμους'. Να θυμηθούμε τους αγανακτισμένους όπου πρωτοστατούσαν τότε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Κατρούγκαλος και άλλοι, ή να θυμηθούμε τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ή να θυμηθούμε για την ΕΡΤ αλλά και πολλές πολλές άλλες συγκεντρώσεις των 100 άντε των 500 ατόμων για πολλά άλλα θέματα.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που βρέθηκε στην κυβέρνηση οι συγκεντρώσεις σταμάτησαν. Ενώ γίνονται πράγματα που βλάπτουν εργασιακές σχέσεις, συνταξιούχους και πολλές άλλες ομάδες πληθυσμού συγκεντρώσεις δεν γίνονται. Έφτασε να το σχολιάζουν και στο εξωτερικό, ότι δηλαδή έχουν επιβληθεί τόσα μέτρα και δεν έχει ανοίξει στην Ελλάδα ρουθούνι!!!

Η αντιπολίτευση;
Δεν πίστευαν και αυτοί στα μάτια τους. Γιατί οι μνημονιακές κυβερνήσεις των κάποτε μεγάλων κομμάτων δεν είχαν δυνατότητα να βγάλουν τον κόσμο έξω. Όσο κυβερνούσαν τον έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί εποχής των μνημονίων, αφού συγκυβερνούσαν δεν μπορούσαν να βγάλουν κόσμο στον δρόμο. Ούτε έχουν τον μηχανισμό αλλά ούτε και τον λόγο προκειμένου να μπορέσει να τους ακούσει ο λαός και να τους ακολουθήσει σε μια λαοσύναξη, που θα προγραμματίσουν. Έτσι και η αντιπολίτευση, αξιωματική και άλλη, τα έχουν χαμένα όταν βλέπουν ότι χωρίς αυτούς μαζεύεται τόσος κόσμος και άτσαλα έτρεξαν να "χώσουν την μύτη τους" για να πουν ότι σε αυτές τις μεγάλες συγκεντρώσεις ήταν και αυτοί!.

Δυστυχώς βέβαια η επόμενη μέρα μπέρδεψε τα πράγματα και σίγουρα γίνονται αρκετά επιβαρυντικά για την κυβέρνηση.
Γιατί;
Από ατσαλοσύνη... Βλέπετε οι άνθρωποι είχαν μάθει τρία χρόνια τώρα να μην έχουν διαμαρτυρίες. Και από τους χειρισμούς τους δείχνουν ότι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να κάνουν παιδαριώδη λάθη επικοινωνιακής τακτικής. Σπασμωδικές κινήσεις με δηλώσεις μεγαλοκλασάτων Υπουργών όπως του Υπουργού Δημ Τάξης με τα νούμερα των συγκεντρωθέντων ή του Υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι συνεχίζει αυτά που έχει σχεδιάσει, ή του Υπουργού Υγείας που ξεχνά τον ρόλο του και γράφει απερίγραπτα πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες κόσμου να του απαντούν είτε διακωμωδώντας τον, είτε βρίζοντάς τον. Βλέπετε ο κόσμος δεν ανέχεται καθόλου τον εμπαιγμό, πια, από κανέναν.



Και το κερασάκι είναι πάλι από το Υπουργείο Υγείας που αφήνει τα τόσα προβλήματα, που έχει κληθεί να λύσει αλλά προκειμένου για τις εντυπώσεις ανασύρει από το συρτάρι την Δικογραφία της ΝOVARTIS που τώρα μετά από ένα πολύ άσχημο πολιτικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί και με πράγματα που έρχονται ακόμα χειρότερα οικονομικά επενδύει στο σερβίρισμα κουτόχορτου προς τον λαό που θα λέει μας τα πήραν από την τσέπη μας όλοι αυτοί, ή εξαιτίας τους φτάσαμε εκεί που φτάσαμε καλά να τους κάνουν χωρίς βέβαια να έχουν την δυνατότητα να φιλτράρουν τι κρύβεται από πίσω.

Είναι κρίμα που μια κυβέρνηση που έχει αφαιμάξει οικονομικά σε όλους τους τομείς τον κόσμο καταφεύγει στην τελευταία λύση, που είναι για τα θεάματα.

Δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλά να πάθουμε αλλά σίγουρο είναι πια ότι ο λαός αντιδρά και δεν θέλει πολύ, να ξαναβγεί στους δρόμους και επειδή ξέρει ότι βγαίνουν όλοι θα βγει πολύ περισσότερος κόσμος, αυτών που βγήκαν αυτές τις μέρες. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Το ακούσατε εσείς εκεί πάνω; Και οι μεν και οι δε θα πρέπει να αλλάξετε τακτική. Θα κερδίσει όποιος το κάνει πρώτος και καταλάβει επιτέλους τι λέει και τι θέλει να πει ο λαός....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου